Dialoogsessie: Gelukkig en gezond werken in de zorg van morgen. Hoe Dan?

Als je het zelf al niet was, heb je het vast één van je collega’s horen zeggen. Hoe dan?! Hoe zorgen we met het tekort aan personeel voor die groeiende groep ouderen? Nu, en in de toekomst? Op dinsdag 19 september van 11.00-12.00 uur gaan we digitaal met elkaar in gesprek over de organisatie van de toekomst, de medewerker van de toekomst en passend leiderschap.

In 4 dialoogsessies gaan we met elkaar in gesprek. Elke keer een ander thema dat gaat over jouw werk in de zorg. Over vandaag, en over morgen. Met de dialoogsessies hopen we het gesprek over de zorg van morgen verder aan te jagen. Zodat we nieuwe inzichten, slimme oplossingen of andere ervaringen kunnen benutten om als sector van te leren.

Om het gesprek over hoe je zelf voorbereid kunt zijn op je eigen oude dag aan te jagen, is ActiZ de campagne Praat vandaag over morgen gestart. Daarnaast loopt er een campagne waarbij de mening van de zorgmedewerker over de toekomst van de zorg centraal staat. Om écht anders te kunnen werken, is het namelijk van belang om met medewerkers te praten. Over hun zorgen en dilemma’s, over hun drijfveren en over concrete oplossingen en ideeën om het werk anders te organiseren. Dat is in de kern van de landelijke campagne Hoe dan?.

De zorg van morgen – In gesprek!

De sessie op dinsdag 19 september gaat over gelukkig en gezond werken in de zorg. Hoe geef je invulling aan zeggenschap? Wanneer voel je je werkelijk gezien en gehoord? En hoe geef je aandacht aan persoonlijk werkgeluk, zonder het team te kort te doen? Samenwerken in een veranderende werkelijkheid, hoe faciliteren goeie werkgevers dat? We horen graag jouw vragen en ervaringen. Maar zijn ook nieuwsgierig naar jouw ideeën en oplossingen. Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de hand van stellingen en dilemma’s met elkaar in gesprek. Na een plenaire opening ga je in groepen uit elkaar om met de aanwezigen je ervaringen uit te wisselen.

Meld je aan!

Praat jij met ons mee over morgen? Schrijf je alvast in en zorg dat je er digitaal bij bent!

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor allerlei professionals in de zorg voor ouderen. Want samen, maken we de toekomst. Van verpleegkundigen tot verzorgenden en huishoudelijke hulpen, van beleidsadviseurs tot kwaliteitsfunctionarissen, van HR-medewerkers tot opleidingsadviseurs en ICT-managers. Natuurlijk zijn bestuurders en werkgevers ook van harte welkom om aan te haken voor een goed gesprek.

Serie dialoogsessies Over morgen

Op de volgende data vinden ook dialoogsessies plaats over andere thema’s van de zorg van morgen.

Meer weten