Waardigheid en trots congressen: meld je nu aan!

Geplaatst op: 1 oktober 2021
Laatst gewijzigd op: 14 oktober 2021

De inschrijving voor de Waardigheid en trots congressen is geopend. Hét jaarlijkse congres voor iedereen die werkt in en om het verpleeghuis. Door corona hebben we het congres vorig jaar moeten afgelasten, maar gelukkig kunnen we dit jaar weer bij elkaar komen. Daarom organiseren wij dit jaar – anders dan anders – zelfs vier congressen op verschillende locaties: 15 november (Nieuwegein), 22 november (Zwolle), 29 november (Rotterdam) en 6 december (Den Bosch). En elk congres heeft een online programma! Kom langs op één van onze locaties, neem deel aan inspirerende sessies en stel je eigen online programma samen. Meld je snel aan!

Samen werken aan steeds betere verpleeghuiszorg. Daar draait het om in het programma Waardigheid en trots. Dat is ook in de coronaperiode onverminderd het doel gebleven. Onder moeilijke omstandigheden heeft toch iedereen alles op alles gezet om een goede kwaliteit van zorg te leveren.

Tijdens de congressen blikken we met mensen uit de verpleeghuissector terug én kijken we vooruit. Wat hebben we de afgelopen jaren met elkaar bereikt? Wat zijn de ervaringen en ontwikkelingen? Wat zijn de geleerde lessen? En hoe geven we vorm aan vernieuwing en verbetering?

 • Ga direct naar de congreswebsite om je aan te melden voor één van de vier congressen en het online programma. Deelname aan Waardigheid en trots congressen is kosteloos.

Razende reporter Theo vroeg aan dagvoorzitter Lennart Booij waarom hij vindt dat je deel moet nemen aan de congressen. Lennart: ‘Om van elkaar te leren en het werk in de ouderenzorg beter te maken.’

Vier congressen, vier data, vier thema’s

Op elk congres staan keynotes van sprekers uit de zorg, paneldiscussies en sessies op het programma. Luister naar interessante expert-sprekers als Anne-Mei The, Foppe de Haan, Teun Toebes, Aukje Nauta, Philip Idenburg, Jethro Hardeman en Rens Brankaert. In de middagprogramma’s is een flink aantal sessies gepland, waarin experts en professionals uit de praktijk van zorgorganisaties hun kennis en ervaringen delen. Elk congres heeft ook een informatiemarkt.

Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren en Toekomst verpleeghuiszorg: op elk van de vier congressen staat één van deze thema’s centraal. De talkshow, keynotespreker en een aantal sessies staan in het teken van dit thema. Dit zijn ook de programma-onderdelen die je online kunt volgen. Bekijk hieronder welk thema op welk congres centraal staat en het hele sessie-aanbod:

 • 15 november, Nieuwegein – Persoonsgerichte zorg
 • 22 november, Zwolle – Werken met plezier
 • 29 november, Rotterdam – Innoveren en leren
 • 6 december, Den Bosch – Toekomst verpleeghuiszorg

Let op: in de middag zijn er op elk congres sessies rond alle vier de thema’s: Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren, Toekomst verpleeghuiszorg.

4 congressen op 4 locaties met 4 thema's op 4 verschillende data

Ook online programma beschikbaar

Vind je het prettiger om de congressen vanuit huis of vanaf je werkplek bij te wonen? Dan kan dat ook! De plenaire opening in de vorm van een talkshow en de keynote spreker worden gestreamd. Deze zijn voor elk congres weer anders. Bij elk congres verzorgen we ook een aantal sessies die je fysiek en online kunt volgen. Op die manier kun je een persoonlijk programma samenstellen en zelfs meerdere congressen bijwonen. Bekijk het online programma en meld je direct aan.

Meld je nu aan

Bekijk de programma’s per locatie en meld je aan voor het congres en de sessies van jouw keuze. Je geeft bij je aanmelding aan of je op locatie of online wilt deelnemen. Je kunt je maximaal voor één congres fysiek aanmelden. Online kun je je voor alle congressen aanmelden en kies je per congres welke delen van het programma je wilt volgen. Deelname aan Waardigheid en trots congressen is kosteloos.

Wat kun je verwachten?

 • Keynotes, praktijksessies en talkshows met enthousiaste sprekers.
 • Boeiende onderwerpen zoals: welzijn, palliatieve zorg, innovatie, dementie, regionale samenwerking, arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid.
 • We kijken ook terug op het afgelopen jaar: welke impact had het coronavirus, hoe gaat het met jullie en wat hebben we van corona geleerd?
 • Voor het congres is accreditatie voor het kwaliteitsregister van V&V aangevraagd.
 • Op elk congres kun je een informatiemarkt bezoeken met stands van diverse organisaties en een themaspecifiek plein.
 • Kun je niet op locatie komen? Volg dan het inspirerende online programma.
 • Maak je eigen persoonlijke programma. Kom bijvoorbeeld naar Nieuwegein op 15 november én volg het online programma over innoveren en leren op 29 november. Jij bepaalt! 
 • Ontmoet mede-professionals om mee in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen.

Kortom: goed verzorgde dagen, boordevol inspiratie! Zowel op locatie als online.

Coronamaatregelen

De congressen worden uiteraard georganiseerd met inachtneming van de wettelijke coronamaatregelen. Dit betekent dat we voor toegang tot de fysieke bijeenkomst met behulp van de CoronaCheck app controleren of de deelnemers gevaccineerd zijn, dan wel een recente test (maximaal 24 uur oud) hebben gedaan. Deze test moet je zelf regelen. Lees meer over de coronamaatregelen voor de congressen.

Programmatijden

 • 10.00 uur                            Welkom en opening door dagvoorzitter Lennart Booij 
 • 10.00 – 11.00 uur           Talkshow met bijzondere gasten rond het centrale thema van het congres
 • 11.00 – 11.30 uur           Pauze
 • 11.30 – 12.15 uur           Keynotespreker over centraal thema van het congres.
 • 12.15 uur                            Lunchpauze
 • 13.15 uur                            1e ronde sessies
 • 14.15 uur                            Wisselen van de zalen
 • 14.30 uur                            2e ronde sessies
 • 15.30 uur                             Afsluiting met borrel onder voorbehoud

Meer weten

 • Ga naar de speciale congreswebsite om de programma’s per locatie te bekijken en je aan te melden voor het congres van jouw keuze.
 • Bekijk direct het online programma van alle congressen en meld je aan voor online deelname.