Let op: corona-update Waardigheid en trots congressen

Geplaatst op: 12 oktober 2021
Laatst gewijzigd op: 1 december 2021

Congressen alleen online, fysiek deel afgelast

Vrijdag 12 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Gezien de oplopende aantallen besmettingen vinden wij het niet verantwoord om het fysieke deel van de congressen door te laten gaan. Iedereen die zich heeft aangemeld, kan deelnemen aan ons online programma. Alle fysieke sessies komen te vervallen. Sprekers en mensen die zich hebben aangemeld ontvangen van ons een link naar het online programma. Houd daarvoor je mailbox in de gaten.

We vinden het jammer je niet live te kunnen ontvangen en hopen je bij een volgende gelegenheid weer te kunnen ontmoeten! Ook hopen we dat deze maatregelen helpen om het aantal coronagevallen terug te dringen en de druk op zorgmedewerkers te verlagen.

Samen werken aan steeds betere verpleeghuiszorg. Daar draait het om in het programma Waardigheid en trots. Dat is ook in de coronaperiode onverminderd het doel gebleven. Onder moeilijke omstandigheden heeft toch iedereen alles op alles gezet om een goede kwaliteit van zorg te leveren.

Terugblikken en vooruitkijken

Tijdens de congressen blikken we met mensen uit de verpleeghuissector terug én kijken we vooruit. Wat hebben we de afgelopen jaren met elkaar bereikt? Wat zijn de ervaringen en ontwikkelingen? Wat zijn de geleerde lessen? En hoe geven we vorm aan vernieuwing en verbetering?

Razende reporter Theo

Razende reporter Theo vroeg aan dagvoorzitter Lennart Booij waarom hij vindt dat je deel moet nemen aan de congressen. Lennart: ‘Om van elkaar te leren en het werk in de ouderenzorg beter te maken.’

 

 • Meer zien van onze razende reporter Theo? Bekijk al zijn video’s met sprekers van de Waardigheid en trots congressen.

Vier congressen, vier data, vier thema’s

Op elk congres staan keynotes van sprekers uit de zorg, paneldiscussies en sessies op het programma. Luister naar interessante expert-sprekers als Anne-Mei The, Foppe de Haan, Teun Toebes, Aukje Nauta, Philip Idenburg, Jethro Hardeman en Rens Brankaert. De sessies in de middag die niet online gestreamd worden, komen helaas te vervallen.

Persoonsgerichte zorg, Werken met plezier, Innoveren en leren en Toekomst verpleeghuiszorg: op elk van de vier congressen staat één van deze thema’s centraal. De talkshow, keynotespreker en twee sessies staan in het teken van dit thema. Deze programma-onderdelen kun je online volgen. Bekijk hieronder welk thema op welk congres centraal staat.

4 congressen op 4 locaties met 4 thema's op 4 verschillende data

Alleen online programma beschikbaar

Het fysieke deel van het congres is komen te vervallen, maar het online programma gaat gewoon door. De plenaire opening in de vorm van een talkshow en de keynote spreker worden gestreamd. Deze zijn voor elk congres weer anders. Bij elk congres verzorgen we ook een tweetal sessies die je online kunt volgen. Op die manier kun je een persoonlijk programma samenstellen en zelfs meerdere congressen bijwonen. Bekijk het online programma en meld je direct aan.

Meld je nu aan

Bekijk de programma’s per congresdag. Online kun je je voor alle congressen aanmelden en kies je per congres welke delen van het programma je wilt volgen. Deelname aan Waardigheid en trots congressen is kosteloos.

Wat kun je verwachten?

 • Keynotes, praktijksessies en talkshows met enthousiaste sprekers.
 • Boeiende onderwerpen zoals: welzijn, palliatieve zorg, innovatie, dementie, regionale samenwerking, arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid.
 • We kijken ook terug op het afgelopen jaar: welke impact had het coronavirus, hoe gaat het met jullie en wat hebben we van corona geleerd?
 • Voor het congres is accreditatie voor het kwaliteitsregister van V&V aangevraagd.
 • Fysieke deelname is niet mogelijk. Volg dus het inspirerende online programma.
 • Maak je eigen persoonlijke programma door je voor de verschillende online programma’s aan te melden.

Programmatijden

 • 10.00 uur                            Welkom en opening door dagvoorzitter Lennart Booij 
 • 10.00 – 11.00 uur           Talkshow met bijzondere gasten rond het centrale thema van het congres
 • 11.00 – 11.30 uur           Pauze
 • 11.30 – 12.15 uur           Keynotespreker over centraal thema van het congres.
 • 12.15 uur                            Lunchpauze
 • 13.15 uur                            Online sessie
 • 14.15 uur                            Korte pauze
 • 14.30 uur                            Online sessie

Meer weten

 • Ga naar de speciale congreswebsite om het online programma te bekijken en je aan te melden voor de programma-onderdelen van jouw keuze.