Vilente beloont medewerkers met titel Planetree Kanjer

Geplaatst op: 17 februari 2020
Laatst gewijzigd op: 31 januari 2022

Om waardering kenbaar te maken voor zorgmedewerkers die mensgerichte zorg in de praktijk vorm geven, heeft Vilente de titel Planetree-kanjer ingevoerd. Vilente wil hiermee onder andere de complimentencultuur vergroten. De Planetree-kanjer blinkt uit in aandacht voor het individu. Niet alleen aandacht voor de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook voor die van medewerkers.

Waardering medewerkers

Mariëlle Veenendaal, regiomanager voor Vilente in Ede, is de nieuwe titel-houdster van de Planetree Kanjer. Zij heeft dit volgens Vilente verdiend om haar mensgerichte houding naar cliënten, naasten en collega’s. ‘Ze weet met haar tomeloze enthousiasme de visie van mensgerichte zorg op anderen over te brengen en is daarmee een inspiratie voor haar collega’s. Haar missie is om Planetree in het DNA van alle medewerkers te krijgen.’, aldus Vilente.

Vilente Planetree-Kanjer Marielle Veenendaal
links: Pauline Wegh, Planetreecoördinator bij Vilente rechts: Mariëlle Veenendaal, regiomanager Vilente Ede

Eerder kreeg huismeester Roy van Kuilenberg van Vilente Het Beekdal de titel Planetree-kanjer toegekend. ‘Ondanks dat hij niet direct cliëntgebonden werk heeft, kent hij alle cliënten van Het Beekdal bij naam.’ Lorissa Vermeer, coördinator vrijwilligerswerk: ‘Hij heeft niet alleen prettig contact met de cliënten, maar heeft ook oog voor hun familieleden.’

Ook Elly Zantman, coördinator welzijn en ondersteuning op woonzorglocatie De Klinkenberg en wijkcoördinator op De Bunschoterhof, was eerder titel-houdster. Locatiemanager Patricia Vermeulen: ‘Elly bedenkt iedere dag wat zij kan bijdragen voor de bewoners zodat zij zich prettig voelen. Ze heeft oprechte aandacht voor zowel de bewoners als haar collega’s. Door haar persoonlijke aanpak en oog voor detail voelen bewoners dat zij er toe doen. Niets, maar dan ook niets, is Elly te veel.’

Complimentencultuur

De doelstellingen van het instellen van de titel ‘Planetree Kanjer’ van Vilente zijn:

  • De complimentencultuur vergroten
  • Collega’s inspireren door goede voorbeelden zichtbaar te maken
  • Planetree onder de aandacht houden in de hele organisatie

Planetree

Vanaf 2012 werkt Vilente volgens het gedachtegoed van Planetree. Planetree biedt een concrete basis voor de implementatie van mensgerichte zorg. Bij Planetree draait het om levenskwaliteit van cliënten en hun naasten en om professionele kwaliteit en werkplezier van medewerkers en vrijwilligers in een organisatie.

 

 

Meer weten