Volg gratis training digicoach

Geplaatst op: 2 maart 2021
Laatst gewijzigd op: 5 januari 2023

Zie jij het wel zitten om collega’s te coachen in digivaardigheden? Volg dan de gratis training tot digicoach samen met drie andere collega’s uit jouw verpleeghuis. Vraag een voucher aan vóór 30 maart 2021 en dien jouw aanvraag in via ProjectNet. Er zijn tachtig vouchers beschikbaar. Ben er op tijd bij, want: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Slimme en innovatieve zorgoplossingen zijn onmisbaar voor de gezondheidszorg. Maak je gebruik van deze technologie, dan is het belangrijk om digitaal vaardig te zijn. Het ministerie van VWS wil met de vouchers voor de training digicoach de digitale vaardigheden van zorgmedewerkers vergroten.

Wat is een digicoach?

Een digicoach is een medewerker van een zorgorganisatie die collega’s ondersteunt in het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Hij herkent collega’s met beperkte digitale ervaring en maakt hen wegwijs in de digitale wereld. Daarnaast heeft hij coachende en didactische vaardigheden en beschikt over ICT-basisvaardigheden, zoals werken met de computer, werken met een ECD of EPD en het gebruik van slimme zorgoplossingen zoals e-health. Het gaat hierbij om zowel ‘knoppenkennis’ als over bewust en veilig gebruik. Voor gedetailleerde vragen vormt de digicoach de brug met de afdeling ICT en de leveranciers.

Hoe vraag ik de voucher voor de training digicoach aan?

Vraag op zonmw.nl de subsidie aan. Let op: sluitingsdatum voucherronde is op 30 maart 2021, 14.00 uur of eerder als alle vouchers vergeven zijn.

Zorgorganisaties vragen maximaal één voucher aan waarmee maximaal vier medewerkers de training tot digicoach kunnen volgen. Deze oproep betreft de tweede ronde van deze voucherregeling. Er zijn in deze ronde tachtig vouchers beschikbaar. In juni 2021 (onder voorbehoud) volgt de derde en naar verwachting laatste ronde.

Hoe ziet het trainingstraject eruit?

Na toekenning van de voucher neemt het trainingsbureau contact op met de organisatie voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken de partijen de specifieke leerdoelen van de aanvrager. Ook plannen zij de trainingsdagen en vervolgsessies. Het trainingstraject van intakegesprek tot laatste vervolgsessie duurt maximaal negen maanden.

De training digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en vier tot zes vervolgsessies en wordt verzorgd door Q-Academie of Buro StrakZ. Op de trainingsdagen leer je de basisvaardigheden. In de vervolgsessies wordt de toepassing van de vaardigheden in de eigen werkomgeving behandeld door middel van intervisie of coaching. Je volgt de training in groepen van maximaal twaalf personen en samen met deelnemers van andere organisaties.

Meer weten

  • Vraag op zonmw.nl de subsidie aan. Let op: sluitingsdatum voucherronde is op 30 maart 2021, 14.00 uur of eerder als alle vouchers vergeven zijn.
  • Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid en informeert, adviseert en verbindt zorginnovatoren.
  • Lees meer over technologie.