SPOT ON: zorgtechnologie

Geplaatst op: 15 februari 2021
Laatst gewijzigd op: 28 april 2021

Waardigheid en trots op locatie is gestart met de campagne: SPOT ON. Elke laatste week van de maand zetten we één belangrijk thema voor de verpleeghuiszorg centraal op onze website. In februari was dat zorgtechnologie. Van 22 t/m 26 februari 2021 deelden we kennis en inspiratie rondom dit thema. Lees het hieronder allemaal terug!

In februari stond zorgtechnologie centraal. In veel verpleeghuizen wordt ervaring opgedaan met de inzet van zorgtechnologie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Door de coronapandemie is dit in een versnelling geraakt. Tijdens corona bleek technologie van grote waarde te zijn, om het contact te behouden en de medewerkers te ontlasten.

Wat gaan we doen?

  • Interview over spraakgestuurd ECD (Elektronisch Cliënt Dossier). Sevagram is een van de vier zorgorganisaties in regio Zuid-Limburg die experimenteren met spraakgestuurd rapporteren in het ECD. Wij spraken Trudie Severens, lid raad van bestuur hierover. ‘Het spraakgestuurd ECD heeft de toekomst’
  • Online bijeenkomst: Aan de slag met bekostiging van technologie
    Ruim honderd medewerkers van zorgorganisaties verspreid over het land, schakelden in om mee te luisteren en mee te praten over het thema bekostiging van technologie. In deze online sessie op 25 februari gingen onder andere Siham Sibai en Laura Steneman in gesprek. Ook kwam het opstellen van een business case aan bod.

Nu al lezen over zorgtechnologie?

Kan je niet wachten tot 22 februari? Lees nu alvast een paar interessante artikelen over het thema:

Meer weten