SPOT ON: zorgtechnologie

Geplaatst op: 15 februari 2021
Laatst gewijzigd op: 23 februari 2021

Waardigheid en trots op locatie is gestart met de campagne: SPOT ON. Elke laatste week van de maand zetten we één belangrijk thema voor de verpleeghuiszorg centraal op onze website. Deze maand is dat zorgtechnologie. Van 22 t/m 26 februari kun je kennis en inspiratie opdoen rondom dit thema. Lees hieronder wat je kan verwachten!

In februari staat zorgtechnologie centraal. In veel verpleeghuizen wordt ervaring opgedaan met de inzet van zorgtechnologie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Door de coronapandemie is dit in een versnelling geraakt. Tijdens corona bleek technologie van grote waarde te zijn, om het contact te behouden en de medewerkers te ontlasten. In deze SPOT ON-week gaan we in op hoe technologie kan bijdragen aan de zorg, hoe deze bekostigd kan worden en hoe je de technologie kan laten landen in de praktijk.

Wat gaan we doen

 • Handreiking: met elkaar in gesprek over technologie. De handreiking geeft je handvatten en onderwerpen waarmee je het gesprek over technologie in jouw organisatie kunt voeren.
 • SPOT ON talk: Hoe maak je collega’s enthousiast over zorgtechnologie? In dit video-college gaat Merlijne Sonneveld, manager innovatie bij Amaris Zorggroep in op deze vraag.
 • Interview over spraakgestuurd ECD (Elektronisch Cliënt Dossier). Sevagram is een van de vier zorgorganisaties in regio Zuid-Limburg die experimenteren met spraakgestuurd rapporteren in het ECD. Wij spraken Trudie Severens, lid raad van bestuur hierover. ‘Het spraakgestuurd ECD heeft de toekomst’
 • Online bijeenkomst: Aan de slag met bekostiging van technologie
  In deze sessie bieden we je de nieuwste kennis en handvatten om aan de slag te gaan met de bekostiging van technologie in jouw organisatie. We gaan aan de slag met tips voor financiering, het opstellen van een business case en leren we van voorbeelden uit de praktijk.
  • Datum: donderdag 25 februari 2021
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur
 • Nieuwsbriefspecial
  Donderdag 28 januari versturen we een nieuwsbriefspecial vol met artikelen, tools en video’s over zorgtechnologie. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om niks te missen.

Nu al lezen over zorgtechnologie?

Kan je niet wachten tot 22 februari? Lees nu alvast een paar interessante artikelen over het thema:

Meer weten