SPOT ON: methodisch werken

Geplaatst op: 19 april 2022
Laatst gewijzigd op: 21 juni 2022

Ook in 2022 staat (bijna) iedere maand een belangrijk thema van de verpleeghuiszorg centraal tijdens de SPOT ON-week. In de SPOT ON-week van 19 t/m 22 april gingen we aan de slag met het thema methodisch werken. We lieten zien hoe je in je eigen organisatie kunt reflecteren op hoe ver jullie zijn met methodisch werken, we gaven achtergrondinformatie over hoe methodisch werken op verschillende lagen in de organisatie een rol speelt en we verzamelden weer verschillende praktijkvoorbeelden van zorgorganisaties die succesvol aan de slag zijn gegaan met methodisch werken.

Terugblik Webinar Methodisch werken: Doen en blijven doen

Methodisch werken is een hulpmiddel om goede zorg te kunnen leveren en draagt bij aan werkplezier. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat methodisch werken in de verpleeghuizen beter landt en het blijvend is? Die vraag stond centraal tijdens het webinar Methodisch werken Doen en blijven doen op donderdag 21 april 2022. Medewerkers van zorgorganisatie Westerholm vertelden hoe zij een verbetering op methodisch werken hebben gecombineerd met de implementatie van werken volgens het idee van positieve gezondheid. Daarna gingen deelnemers zelf aan de slag met de reflectietool methodisch werken.

Bekijk de onderdelen van het webinar terug:

Introductie Methodisch werken

Introductie reflectietool methodisch werken

Kennisdossier methodisch werken

kennisdossier methodisch werken

Op waardigheidentrots.nl/methodischwerken vind je ons complete kennisdossier over methodisch werken in de verpleeghuiszorg. Hierin is onder andere opgenomen:

Terugblik SPOT ON-week Methodisch werken januari 2021

spot on methodisch werken

Ook in 2021 hebben we een SPOT ON-week over het thema methodisch werken georganiseerd. Meer dan 250 mensen keken donderdag 28 januari 2021 mee om kennis op te doen over methodisch werken. Henry Mostert, adviseur bij Vilans, was één van de sprekers: ‘Methodisch werken lijkt misschien technisch en ingewikkeld maar het is niets anders dan “het goede doen”: samen werken aan kwaliteit en werkplezier.’

Meer artikelen over methodisch werken

Lees nog een paar interessante artikelen over het thema: