SPOT ON: methodisch werken

Geplaatst op: 13 januari 2021
Laatst gewijzigd op: 13 januari 2021

Dit jaar starten we met de campagne: SPOT ON. Elke laatste week van de maand zetten we één belangrijk thema voor de verpleeghuiszorg centraal op onze website. Deze maand is dat methodisch werken. Van 25 t/m 29 januari kun je kennis en inspiratie opdoen rondom dit thema. Lees hieronder wat je kan verwachten!  

We trappen de SPOT ON-campagne dus af met het thema methodisch werken. Kort gezegd is methodisch werken niet meer dan de afspraak om via bepaalde (vaste) stappen een doel te bereiken en voortdurend  op te letten of je afspraken en werkwijzen moet aanpassen. Door methodisch te werken kunnen organisaties en medewerkers de kwaliteit van de zorg én het plezierig werken continu verbeteren. Toch is dit in de praktijk nog lastig. In deze SPOT ON-week leer je hoe jij, jouw team en jouw organisatie hier verbeterstappen in kunnen zetten.

Wat gaan we doen?

1. Presentatie kennisdossier methodisch werken

Daarin vind je de volgende kennisproducten:

  • Een achtergrondartikel met een infographic over methodisch werken in de verpleeghuiszorg.
  • Een animatievideo met korte uitleg over het belang van methodisch werken in de verpleeghuiszorg.
  • Een reflectietool waarmee verpleeghuislocaties intern kunnen onderzoeken welke vraagstukken zich bij hen voordoen op het gebied van methodisch werken.
  • Een inspiratiebox methodisch werken met voorbeelden en instrumenten van zorgaanbieders van verpleeghuiszorg die methodisch werken op verschillende niveaus en in verschillende processen doorgevoerd hebben.
  • Een praktijkinterview met een zorgaanbieder die met begeleiding van een Waardigheid en trots op locatie-coach aan de slag is gegaan met methodisch werken in het ECD.

2. Inspiratiesessie: aan de slag met methodisch werken

In deze sessie bieden we je de nieuwste kennis en handvatten om aan de slag te gaan met het methodisch werken in jouw organisatie. En je hoort van zorgorganisatie Kennemerhart hun praktijkervaringen en tips. Ook ga je in gesprek met de experts en met andere deelnemers om ervaringen te delen.

3. Nieuwsbriefspecial methodisch werken

Donderdag 28 januari versturen we een nieuwsbriefspecial vol met artikelen, tools en video’s over methodisch werken. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om niks te missen.

Nu al lezen over methodisch werken?

Kan je niet wachten tot 25 januari? Lees nu alvast een paar interessante artikelen over het thema:

Meer weten