Solliciteren en contract op één dag bij de inloopdagen van Laurens

Geplaatst op: 6 augustus 2018
Laatst gewijzigd op: 6 augustus 2018

In één dag kennis maken, solliciteren, arbeidsvoorwaarden bespreken en met een baan op zak weer naar huis? Het kan tijdens de inloopdagen van zorgorganisatie Laurens. Het doel van deze inloopdagen: het makkelijker maken om een baan te vinden in de zorg. Op donderdag 2 augustus 2018 was het AD aanwezig bij de eerste van meerdere inloopdagen bij Laurens Blijdorp in Rotterdam-Noord.

Dagprogramma

Als geïnteresseerden binnenkomen begint het met een kennismaking. Als het klikt tussen de sollicitant en de instelling , wacht er een heel programma met als einde het zetten van een handtekening.  Als er na het solliciteren een match is wordt er gesproken over de arbeidsvoorwaarden. Als je deze tekent, is het contract rond. Het formele contract volgt later, nadat Laurens een verklaring omtrent gedrag heeft ontvangen.

Vacatures moeilijk te vullen

Laurens heeft net zoals veel andere zorginstellingen veel vacatures die moeilijk te vullen zijn. Er wordt hard gezocht naar personeel.  Bij Laurens is de inloopdag een van de pogingen om meer personeel te trekken. Ook wie geen zorgdiploma maar wel een hart voor de zorg heeft, kan langskomen. De mogelijkheid om als zij-instromer aan de slag te gaan, staat nog in de kinderschoenen. Maar die biedt wel mogelijkheden aan mensen met een diploma in een andere sector toch in de zorg te komen door bijvoorbeeld tegelijkertijd te leren en werken.

Video over inloopdagen

Bron: Algemeen Dagblad

Meer weten