Regio Drenthe biedt opvang voor patiënten coronavirus

Geplaatst op: 6 april 2020
Laatst gewijzigd op: 13 augustus 2021

Om de zorgcontinuïteit in regio Drenthe te borgen, heeft het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) Noord Nederland woensdag 1 april 2020 besloten welke locaties voor de opvang van patiënten besmet met het coronavirus ingericht worden. Interzorg Anholt in Assen hoort daarbij.

Het gaat om het opvangen van mensen besmet met het coronavirus die vanuit het ziekenhuis niet naar huis kunnen of die thuis niet voldoende verzorgd kunnen worden. Interzorg stelt de afdelingen geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV) hiervoor beschikbaar. Op deze afdeling kunnen ongeveer 75 mensen besmet met COVID-19 terecht. 

Met onder andere personele ondersteuning van samenwerkingspartners binnen Samen Zorg Assen (waaronder Accolade (ArendState), Derkshoes, Icare en Zorgroep Drenthe) en in zeer nauwe samenwerking met het WZA, wil Interzorg haar verantwoordelijkheid nemen en de ziekenhuizen ontlasten. Uiteraard wordt daarbij ook nauw samengewerkt met andere ziekenhuizen en zorgorganisaties in regio Drenthe.

Waarom Interzorg Anholt?

Interzorg Anholt is een geschikte locatie door de mogelijkheden die er zijn om de revalidatie-afdelingen relatief eenvoudig aan te passen voor verpleging in isolatie en af te sluiten van een ander deel van het gebouw, de fysieke capaciteit die Interzorg op redelijk korte termijn daar beschikbaar kan maken, de aanwezige faciliteiten en de ligging vlakbij het WZA.

Samen verantwoordelijkheid nemen

Bestuurder Interzorg Astrid-Odile de Visser: ‘Wij beseffen dat deze keuze impact heeft op cliënten, hun naasten en medewerkers. Maar wij vinden dat we in deze moeilijke tijden in gezamenlijkheid alles moeten doen om de zorg in onze regio te waarborgen. We doen dit uiteindelijk samen, voor onze kwetsbare medemens. Op korte termijn gaan we de cliënten die momenteel op de betreffende afdelingen verblijven, verhuizen naar een andere afdeling binnen Anholt of elders binnen of buiten Interzorg. Met elkaar maken we het mogelijk.’

Bron: Interzorg.nl

Meer weten