Project datagedreven werken: doe mee! Start nu met de nulmeting!

Geplaatst op: 11 juli 2022
Laatst gewijzigd op: 12 juli 2022

Data beter gebruiken om zorg en welzijn slimmer en efficiënter in te richten, dat is het doel. Om jou en jouw organisatie hierin te ondersteunen en te helpen versnellen, is het landelijk project ‘Samen datagedreven werken in zorg en welzijn’ geïnitieerd door zorg- en welzijnswerkgeversorganisaties en kennisorganisaties. Doe mee en vul vóór 31 augustus de nulmeting in.

Deelname project datagedreven werken

Wat levert deelname jou op?

  • Je krijgt inzicht in de datavolwassenheid van jouw eigen organisatie.
  • Je vindt makkelijker gelijkgestemde organisaties op het gebied van datagedreven werken.
  • Je kan meebepalen waar we ons in de toekomst op gaan richten.
  • Je hebt scherp waar je aan wil werken en krijgt inzicht met wie je hierin kunt optrekken.
  • Je bent beter op de hoogte van de huidige stand van zaken over datagedreven werken in de zorgsector op landelijk niveau.

Start met de nulmeting

Het project datagedreven werken start met een tweeledige nulmeting, bestaande uit:

  • Datavolwassenheidsscan; deze geeft inzicht waar je als organisatie staat en welke stappen jullie kunnen nemen om naar een hoger datavolwassenheidsniveau te groeien.
  • Behoefte inventarisatie; hier worden de concrete hulpvragen uitgefilterd.

Tot 31 augustus kan de tweeledige nulmeting online ingevuld worden. Probeer dit met verschillende disciplines uit je organisatie te doen zodat je met elkaar aan de slag kunt. Want een datagedreven organisatie vergt samenspel tussen meerdere disciplines in organisaties; denk daarbij aan bedrijfsinformatie, ICT, HR, data geïnteresseerden en bestuur.

Je kunt eerst het overzicht met alle vragen uit de nulmeting downloaden om te delen of te printen en mee te nemen in een gesprek en de uitkomsten op een later moment echt online invullen.

Deelnemen nulmeting

In september gaan de projectpartners analyseren. Hierna volgt terugkoppeling naar alle contactpersonen. Er volgt een plenaire bijeenkomst met terugkoppeling en schets van een op maat gemaakte aanpak.

Partners bij het landelijke project ‘Datagedreven werken in zorg en welzijn’ zijn: de werkgeversorganisaties verenigd onder het samenwerkingsverband van RegioPlus (ZWconnect, Flever, Sigra, samen Voor Betere Zorg, de RotterdamseZorg, WZW, WGV Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid), Vilans en ActiZ. 

Meer informatie