Project datagedreven werken: resultaten nulmeting zijn bekend

Geplaatst op: 17 oktober 2022
Laatst gewijzigd op: 18 oktober 2022

Data beter gebruiken om zorg en welzijn slimmer en efficiënter in te richten, dat is het doel. Om jou en jouw organisatie hierin te ondersteunen en te helpen versnellen, is het landelijk project ‘Samen Datagedreven werken in zorg en welzijn’ geïnitieerd door zorg- en welzijnswerkgeversorganisaties en kennisorganisaties. Zorgorganisaties kunnen deelnemen en konden onlangs een nulmeting invullen.

Deelname project datagedreven werken

Wat levert deelname jou op?

  • Je krijgt inzicht in de datavolwassenheid van jouw eigen organisatie.
  • Je vindt makkelijker gelijkgestemde organisaties op het gebied van datagedreven werken.
  • Je kan meebepalen waar we ons in de toekomst op gaan richten.
  • Je hebt scherp waar je aan wil werken en krijgt inzicht met wie je hierin kunt optrekken.
  • Je bent beter op de hoogte van de huidige stand van zaken over datagedreven werken in de zorgsector op landelijk niveau.

Start met de nulmeting

Het project startte met een tweeledige nulmeting, bestaande uit:

  • Datavolwassenheidsscan: deze geeft inzicht waar je als organisatie staat en welke stappen jullie kunnen nemen om naar een hoger datavolwassenheidsniveau te groeien.
  • Behoefte inventarisatie: hier worden de concrete hulpvragen uitgefilterd.

Tot 31 augustus kon de tweeledige nulmeting online ingevuld worden. De opdacht was om dit met verschillende disciplines uit je organisatie te doen zodat je met elkaar aan de slag kunt. Want een datagedreven organisatie vergt samenspel tussen meerdere disciplines in organisaties; denk daarbij aan bedrijfsinformatie, ICT, HR, data geïnteresseerden en bestuur.

Resultaten nulmeting zijn bekend!

Maar liefst 84 organisaties hebben de tweeledige nulmeting ingevuld. Ben jij ook nieuwsgierig naar de uitkomsten en wil je weten hoe we samen aan onze datavolwassenheid gaan werken? Kom dan naar de online bijeenkomst ‘Samen Datagedreven werken in zorg en welzijn’ op dinsdag 1 november van 15.00 tot 17.00 uur.

In deze bijeenkomst:
· Krijg je de landelijke resultaten teruggekoppeld.
· Hoor je over hoe we samen in 2023 verdergaan.
· Word je geïnspireerd hoe je een visie kan vormen op datagedreven werken.

Ben jij erbij?
Meld je aan. Je ontvangt de Teams-link voor de bijeenkomst uiterlijk een week van tevoren.

Meer informatie
Momenteel werken we aan het bouwen van het dashboard, zodat iedereen inzicht krijgt in zijn individuele datavolwassenheidsniveau. Heb je een vraag over het project of over de bijeenkomst? Bekijk meer informatie of neem contact op per mail.

Partners bij het landelijke project ‘Datagedreven Werken in zorg en welzijn’ zijn: de werkgeversorganisaties verenigd onder het samenwerkingsverband van RegioPlus (ZWconnect, Flever, Sigra, samen Voor Betere Zorg, de RotterdamseZorg, WZW, WGV Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid), Vilans en ActiZ. 

Meer informatie