De zomer door met KunstWerkBoeken

Geplaatst op: 16 juni 2022
Laatst gewijzigd op: 20 juni 2022

Het ZomerWerkBoek is een initiatief van AxionContinu om ouderen een laagdrempelige activiteit en positieve afleiding te bieden in de zomermaanden. Er zijn nu drie ‘KunstWerkBoeken’ onder ouderen verspreid.

Utrechtse kunstenaars

Eerder verschenen KunstWerkBoeken 1 en 2. Ze werden in 2020 verspreid onder 1000 bewoners van verschillende Utrechtse zorgorganisaties. Het werd met veel enthousiasme ontvangen. Deze boeken werden, net als het ZomerWerkBoek, samengesteld door Utrechtse kunstenaars. En bevatten creatieve, kunstzinnige opdrachten, zoals het schrijven van een fabel of het tekenen van een fantasiedier, landschap en vaas met bloemen. Ook staat er een gedicht in en een gedachtenwandeling door Utrecht met Maarten van Rossem.

ZomerWerkBoek

Het ZomerWerkBoek is een doeboek vol zomerse activiteiten. Het boek is vormgegeven door 16 medewerkers welzijn van AxionContinu. Zij bedachten elk een creatieve bijdrage.

KunstWerkBoek 1:

Dit boek staat vol toegankelijke creatieve opdrachten van 12 Utrechtse Kunstenaars. Zoals het maken van een stilleven met spullen uit huis, het inkleuren van een afbeelding of het beschrijven of tekenen van een mooie herinnering. Ook staan er 2 korte verhalen in, een gedicht en een vrolijk kruiswoordraadsel.

KunstWerkBoek 2:

Dit boek is samengesteld door 16 andere Utrechtse kunstenaars. Het boek is iets makkelijker dan deel 1 en bevat 12 creatieve opdrachten, zoals het schrijven van een fabel of het tekenen van een fantasiedier, landschap en vaas met bloemen. 

Bron: AxionContinu

Meer weten: