KICK-protocollen per 1 september weer alleen voor abonnees

Geplaatst op: 27 augustus 2020
Laatst gewijzigd op: 27 augustus 2020

Vanaf 1 september 2020 is het Vilans KICK-portaal met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden zorghandelingen weer alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Eerder dit jaar stelde Vilans de KICK-protocollen vanwege de uitbraak van corona tijdelijk vrij beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Nu de coronacrisis in een andere fase is gekomen, is besloten om het portaal weer te sluiten voor niet-leden.

Lia Davelaar, werkzaam als Programmaleider Vilans Protocollen:  ‘Het openstellen van het portaal was voor ons een manier om al die vrijwilligers en mantelzorgers die massaal zijn opgestaan om hun diensten aan te bieden tijdens de uitbraak zo laagdrempelig mogelijk te ondersteunen. Nu de coronacrisis in een andere fase is beland, zien we dat het aantal niet-abonnees dat gebruik maakt van onze protocollen en werkinstructies sterk terugloopt. We zijn blij dat we op het hoogtepunt van de crisis zo veel vrijwilligers, mantelzorgers en zorgprofessionals hebben kunnen helpen met onze protocollen.’

Betaalde versie

Zo’n 500 organisaties in zorg en onderwijs maken normaliter gebruik van het betaalde KICK-portaal. Vanaf 1 september hebben zij als betalend lid – net als voor de coronacrisis – weer het alleenrecht op het portaal. Uiteraard kunnen organisaties die nog geen gebruik maken van de Vilans protocollen zich aanmelden als (betalend) abonnee.

Indien zich een tweede golf voordoet, bekijkt Vilans opnieuw de toegankelijkheid van het KICK-portaal.

Samen met de praktijk

Zelf zorgprotocollen ontwikkelen en actueel houden vraagt tijd en expertise. Met de Vilans KICK-protocollen is er een databank beschikbaar met 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden handelingen mét achtergrondinformatie. Deze Vilans KICK-protocollen zijn samen met de praktijk ontwikkeld. Alle informatie van de KICK-protocollen is up-to-date en gebaseerd op actuele landelijke richtlijnen, ervaringen uit de praktijk en onderzoeksresultaten. Met één norm voor de zorghandelingen in de databank wordt eenduidig werken gemakkelijker.

Bron: www.vilans.nl

Meer weten