Inwonende studenten binnen zorglocatie huisgenoot én vrijwilliger

Geplaatst op: 12 oktober 2022
Laatst gewijzigd op: 18 oktober 2022

De Zorggroep is een bijzondere samenwerking gestart met Roommit om kamers aan studenten te verhuren binnen een zorglocatie. Op de locaties Hof ter Borcht in Baarlo en de Meeuwbeemd in Venlo kunnen studenten een kamer gaan huren tegen een schappelijke prijs. Op beide locaties worden twee kamers ter beschikking gesteld. Uiteraard gelden voor de student dezelfde huisregels als voor elke andere bewoner. De student mag voor een schappelijk prijs op de zorglocatie komen wonen. In ruil daarvoor zal de student een aantal uren per week besteden aan vrijwilligerswerk.

Beide partijen kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking. Het is een mooie win-winsituatie. De studenten krijgen de mogelijkheid een goedkope kamer te huren en ouderen krijgen een beetje extra hulp en ondersteuning. Beide organisaties denken dat er een mooie band kan ontstaan tussen verschillende generaties op één locatie. Bovendien is het vrijwilligerswerk van onschatbare waarde voor de bewoners. En aangezien de groep vrijwilligers steeds kleiner wordt en het moeilijk is nieuwe vrijwilligers te vinden, zijn De Zorggroep en Roommit heel blij met deze oplossing.

Foto: tekenen samenwerkingsovereenkomst. V.l.n.r: Sven Platenburg en Ruud Kavelaars van Roommit, Nathalie Vandewerken en Marjolein Dohmen van De Zorggroep.

Geen zorgtaken

De student hoeft geen zorgachtergrond of zorgopleiding te hebben en zal geen zorgtaken verrichten. Een student kan wel samen met de bewoners een kopje thee drinken, een spelletje doen, gaan wandelen, helpen met Facetimen, naar muziek luisteren of meehelpen met koken. Er worden bewust studenten geselecteerd die maatschappelijk betrokken zijn en het een mooi doel vinden om de levens te verrijken van de bewoners.

Roommit is een beginnend bedrijf dat studenten selecteert die goed binnen deze zorglocaties passen. Momenteel vindt de selectieprocedure plaats. Aanmelden voor huur is op deze locaties niet meer mogelijk.

Meer weten