Goudtopia: een digitaal OplaadStation in CoroNare tijden

Geplaatst op: 6 mei 2020
Laatst gewijzigd op: 8 januari 2021

Hoe ziet de wereld er uit als je ouder bent? In Oudtopia Den Haag ervaar je hoe het voelt om oud te zijn. Nu vanwege het coronavirus een bezoek niet mogelijk is, is Oudtopia omgetoverd tot Goudtopia. Het digitaal OplaadStation van Oudtopia in CoroNara tijden. In Goudtopia vind je opbeurende verhalen, posters, ansichtkaarten en filmpjes.

Wat is er te doen in Goudtopia?

  • De HartBewaker: video’s waarin Fred, de HartBewaker, zorgmedewerkers een hart onder de riem steekt.
  • Haagse zorgverhalen: verhalen van zorgprofessionals in corona-tijden.
  • Posters en ansichtkaarten: met leuke spreuken zoals ‘Zelfs met mondkapje staat die glimlach je goed’.
  • Dementie en corona: video’s met praktische tips van Dementiecoach Ine van Heesch.
  • Corona troosthoek: video’s voor een glimlach!

Oudtopia

In Oudtopia kunnen (aankomend) zorgprofessionals, studenten, mantelzorgers, buren en ieder ander die met senioren te maken heeft ervaren hoe het voelt om oud te zijn. Vijf ruimtes in het gebouw in Den Haag zijn ingericht met verschillende verouderingservaringen. Denk aan een wandelingetje met slecht zicht of een ruimte waarbij je een beeld krijgt van een leven met dementie.

Oudtopia is een initiatief in de regio Haaglanden van de ouderenzorginstellingen, welzijnsorganisaties en het zorgonderwijs in Den Haag en omstreken. Oudtopia is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stichting ZorgVeilig (de makers van De ParticipatieKliniek). Bezoek de website van Oudtopia

Meer weten