Oudtopia biedt corona-verwerkingsprogramma

Geplaatst op: 22 februari 2021
Laatst gewijzigd op: 22 februari 2021

Hoe ziet de wereld er uit als je ouder bent? In Oudtopia Den Haag ervaar je hoe het voelt om oud te zijn. Bezoeken is nu wegens corona niet mogelijk, maar je kunt wel samen met je directie, bestuur en collega’s terugkijken en vooruitblikken op de heftige corona-periode.

Blik terug op wat je goed deed. Waar zijn jullie trots op? En waarop juist niet? Wat hebben jullie geleerd voor de toekomst? Een corona-verwerkings-programma. Online of live.

Oudtopia in coronatijd

  • Boek het corona-verwerkingsprogramma via info@oudtopia.nl of bel 06 41187436.
  • Posters en ansichtkaarten: met leuke spreuken zoals ‘Zelfs met mondkapje staat die glimlach je goed’.
  • Corona troosthoek: video’s voor een glimlach! Bekijk deze video:

Oudtopia

In Oudtopia kunnen (aankomend) zorgprofessionals, studenten, mantelzorgers, buren en ieder ander die met senioren te maken heeft ervaren hoe het voelt om oud te zijn. Vijf ruimtes in het gebouw in Den Haag zijn ingericht met verschillende verouderingservaringen. Denk aan een wandelingetje met slecht zicht of een ruimte waarbij je een beeld krijgt van een leven met dementie.

Het programma is een initiatief in de regio Haaglanden van de ouderenzorginstellingen, welzijnsorganisaties en het zorgonderwijs in Den Haag en omstreken. Het initiatief is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stichting ZorgVeilig (de makers van De ParticipatieKliniek). Bezoek de website van Oudtopia.

Oudtopia Werkt!

De impact van het initiatief is wetenschappelijk onderzocht. Gebleken is dat de ervaringsgerichte aanpak een aansprekende vorm van leren is voor betrokkenen bij de ouderenzorg. Voor 87 procent van de deelnemers leiden de ervaringen tot nieuwe inzichten over hun werk en bijna tweederde van de deelnemers voelt zich na afloop gestimuleerd tot een andere manier van (samen)werken. Oudtopia stimuleert vooral een meer persoonsgerichte cliëntbejegening en het samen in het team cliëntgericht werken. Verder blijkt dat de ruim 550 deelnemers positief zijn over de kwaliteit van zorg die hun organisaties biedt. Lees meer over het onderzoek.

Meer weten