Gratis E-learning Mondzorg

Geplaatst op: 11 april 2016
Laatst gewijzigd op: 18 maart 2022

Mondzorg is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van ouderen. Maar ook een complex vraagstuk. Vilans ontwikkelde daarom een gratis e-learning Mondzorg.

E-learning

Met de e-learning mondzorg van Vilans leren professionals hoe ze kennis over mondzorg toe kunnen passen in verschillende praktijksituaties. De e-learning gaat in op het voorkomen, signaleren en behandelen van mondproblemen. Specifieke situaties zoals medicijngebruik en sondevoeding komen aan bod. Ook mondverzorging bij mensen met diabetes, dementie of in de laatste fase van hun leven passeren de revue. Daarnaast komt omgaan met afweergedrag en bespreekbaar maken van problemen aan de orde.

Accreditatie

De module Mondzorg bevat veel praktische informatie zoals foto’s, video’s, observatieformulieren, en poetsinstructies. De module bestaat uit 15 vragen en een toets en duurt ongeveer 30 minuten. Bij het afronden de e-learning met goed resultaat krijgen professionals voor deze module 1 accreditatiepunt (€ 4,- administratiekosten). Het certificaat is altijd gratis.

Meer weten