Actueel

Scan Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg goede aanzet tot dialoog

17 oktober 2018 - De Lange Wei en de King Arthur Groep zijn verpleeghuizen die de Scan Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg hebben gebruikt. Dit in voorbereiding op Waardigheid en trots op locatie (WOL) dat in januari 2019 van start gaat.

lees meer

‘Reablement kan óók in het verpleeghuis’

17 oktober 2018 - Schrijf u in voor de workshop 'Zelf doen voelt beter' over reablement van Kirsten Tinneveld Madsen. Deze geeft zij tijdens het congres Cliëntenraden LEF op locatie op 10 dedcember in Rotterdam.

lees meer

Reablement als oplossing voor toenemende zorgvraag

17 oktober 2018 - Kent u het zorgconcept reablement? Het maakt ouderen onafhankelijk van zorg en is een enorm succes in Denemarken. Professor Tine Rostgaard doet er onderzoek naar.

lees meer

Voortgangsrapportage Thuis in het verpleeghuis naar Tweede Kamer

16 oktober 2018 - Minister De Jonge van VWS bood 15 oktober de voortgangsrapportage van het programma Thuis in het verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie aan de Tweede Kamer aan.

lees meer

Publicatie: Mondzorg op orde

16 oktober 2018 - De publicatie ‘Mondzorg op orde’ biedt verpleeghuizen heel concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met de verbetering van mondzorg binnen het verpleeghuis.

lees meer

Dames THE-blik: ‘MKB en verpleeghuizen kunnen elkaar versterken’

16 oktober 2018 - Verpleeghuizen zouden veel meer de samenwerking moeten zoeken met de lokale midden- en kleinbedrijven. Wat we er nu van zien blijft beperkt tot een vitrine met gebakjes van de plaatselijke banketbakker en/of een kap- annex schoonheidssalon met beperkte openingstijden.

lees meer

Workshopaanbod bekend Landelijk Congres Cliëntenraden 2018: LEF op locatie

16 oktober 2018 - Het workshopaanbod van het Landelijk Congres Cliëntenraden: LEF op locatie is bekend! Meld u snel aan!

lees meer

Dag van het handen wassen – 4 momenten van handhygiëne

15 oktober 2018 - Vandaag, 15 oktober 2018, is het de eerste internationale Dag van het handen wassen. Ook voor verpleeghuizen een mooie aanleiding om weer heel bewust even stil te staan bij handhygiëne.

lees meer

‘Cliëntenraad en ondernemingsraad hebben overeenkomstige belangen’

12 oktober 2018 - Theo van Ooi is al 20 jaar actief in de (mede)zeggenschap. Ooit begonnen als ondersteuner van een cliëntenraad, geeft hij nu scholing, training en begeleiding. Samenwerking is zijn specialiteit. Bijvoorbeeld tussen cliëntenraad en ondernemingsraad.

lees meer

Grijs, groen en gelukkig: samen genieten van de natuur

12 oktober 2018 - Een groeiend aantal ouderen voelt zich eenzaam, beweegt te weinig of komt nauwelijks buiten. En dat terwijl genieten van de natuur, en de sociale ontmoetingen die daarbij ontstaan zo’n positief effect hebben op gezondheid en welzijn. Met Grijs, Groen en Gelukkig stimuleert IVN ouderen om weer stil te staan bij de schoonheid van de natuur.

lees meer