Actueel

Zorggroep Liante roept ondersteuning in van familie

16 augustus 2018 - Topvrouw Anneke Groenenberg van zorggroep Liante roept de hulp in van de familie van zorgcentrumbewoners, omdat er de komende weken te weinig personeel is. Dat blijkt uit een brandbrief die naar familieleden van bewoners is gestuurd.

lees meer

Zorginstellingen in beweging door Waardigheid en trots

14 augustus 2018 - Het programma Waardigheid en trots heeft veel bereikt. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Participeren in partnerships’ van NSOB. De Nederlandse School voor het Openbaar Bestuur heeft naar diverse programma’s gekeken vanuit een bestuurskundig perspectief.

lees meer

Het Sociaal Afhaalpunt. Haal een pakketje, bezorg een praatje.

13 augustus 2018 - Het Sociaal Afhaalpunt is een plek in het verpleeghuis waar mensen pakketjes kunnen afhalen. Dit zorgt ervoor dat mensen van buitenaf naar de zorginstelling komen en bij het ophalen van het pakketje een praatje maken met de bewoners. 

lees meer

Lesmateriaal ROC sluit beter aan bij zorgpraktijk

10 augustus 2018 - ‘ROC Digitaal’ is digitaal studiemateriaal voor ieder ROC, dat aansluit op actuele ontwikkelingen in zorg en welzijn. Samen met het Consortium Beroepsonderwijs lanceert The Competence Group ROC Digitaal voor de Zorg- en Welzijnsopleidingen voor veertig aangesloten ROC’s.

lees meer

Solliciteren en contract op één dag bij de inloopdagen van Laurens

6 augustus 2018 - In één dag kennis maken, solliciteren, arbeidsvoorwaarden bespreken en met een baan op zak weer naar huis? Het kan tijdens de inloopdagen van zorgorganisatie Laurens.

lees meer

Feelgood Friday: knuffelpoes bij Opella

3 augustus 2018 - Jessica komt op bezoek bij bewoonster Cora met haar poes Tara. 'Ik zie dat Coba heel blij is als wij zijn geweest, dan glimlacht ze van oor tot oor.'

lees meer

Save the date! Congres ‘Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg’

30 juli 2018 - Antibioticaresistentie is een groeiend probleem in de ouderenzorg. Daarom organiseren ministerie van VWS, het RIVM en Vilans het congres 'Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg'. Meld je nu aan!

lees meer

Belangrijkste wijzigingen langdurige zorg 2019

27 juli 2018 - Zorgaanbieders en zorgkantoren zien met de digitale informatiekaart wat de belangrijkste wijzigingen zijn in de beleidsregels en de tarieven voor de langdurige zorg voor 2019. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft deze opgesteld.

lees meer

Bewoners zorginstellingen varen mee tijdens Pride Amsterdam

24 juli 2018 - Op zaterdag 4 augustus 2018 vaart de Roze 75+ boot met bewoners van zorginstellingen Amstelring, Evean en Amsta voor de derde keer mee met de Canal Parade.

lees meer

Omring Escape Room bevordert gesprek over liefdevolle persoonsgerichte zorg

24 juli 2018 - Omring heeft een Escape Room ontwikkeld. In de Escape Room leren zorgprofessionals al spelend hoe zij informatie uit de leefomgeving van de cliënt kunnen duiden en omzetten in een cliëntplan. Op 18 september a.s. vindt de lancering van de Omring Escape Room plaats.

lees meer