Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Actueel

Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde): ‘Plezier in de zorg als speerpunt

17 januari 2018 - Joris Slaets. 'We zoeken in het pilot-project Leefplezierplan voor de zorg de grenzen op van de regels. Niet de veiligheid staat voorop maar het leefplezier.'

lees meer

Verslag debat Wet Zorg en dwang in Eerste Kamer

16 januari 2018 - 15 en 16 januari wordt het wetsvoorstel Zorg en dwang in de Eerste Kamer besproken. De Wet Zorg en dwang beschermt cliënten tegen onvrijwillige zorg met een stappenplan waarin zorgverleners alle mogelijkheden voor vrijwillige zorg in beeld brengen.

lees meer

Op zoek naar zorgvernieuwers 2018

9 januari 2018 - Vilans is op zoek naar zorgvernieuwers. Naar mensen en organisaties die een beeld hebben over hoe de langdurende zorg beter kan. Bent (of kent) u zo iemand en wilt u werk maken van uw ideeën? Meld u aan en misschien word u wel een van de Vilans Zorgvernieuwers van 2018.

lees meer

Horeca groothandel HANOS beschrijft 12 trends op gebied van eten en drinken en gastvrijheidsbeleving in de zorgsector

2 januari 2018 - 12 trends die bepalend zijn voor eten en drinken en gastvrijheidsbeleving in de zorgsector worden samengevat in het artikel 'One size fits nobody' van HANOS.

lees meer

Verblijfsduur verpleeghuis sinds invoering Wlz stabiel op 1,9 jaar

2 januari 2018 - De verblijfsduur in verpleeghuizen is de afgelopen jaren gedaald, zo blijkt uit een onderzoek door CZ zorgkantoor, maar is sinds de invoering van de Wlz stabiel gebleven.

lees meer

Meest gelezen artikelen van 2017: Waardigheid en trots-congresdagen, Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en blogs

2 januari 2018 - 2018 is begonnen. Tijd om terug te blikken op 2017. Wij maakten voor u een top 3 van de meest gelezen artikelen van 2017.

lees meer

Prettige feestdagen!

24 december 2017 - Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2018! Ook in het nieuwe jaar hopen we u te informeren en te inspireren met mooie voorbeelden uit de verpleeghuiszorg.

lees meer

Huisdier mee naar verpleeghuis? Bij Humanitas mag het

22 december 2017 - De Tweede Kamer wil dat het makkelijker wordt voor mensen om hun huisdier mee te nemen naar een verpleeghuis of ziekenhuis. Bij Humanitas in Rotterdam mogen cliënten hun huisdier meenemen.

lees meer

ActiVite zoekt de mens achter de cliënt

21 december 2017 - ActiVite ontwikkelde verschillende tools om het gesprek op gang te brengen. Twee cliënten, zes medewerkers en een lid van de cliëntenraad kijken terug.

lees meer

Podcast over de zoektocht naar Bob, de geheime jeugdliefde van Elisa

15 december 2017 - Zes podcasts van VPRO Dorst waarin op zoek gegaan wordt naar Bob, de geheime jeugdliefde van Elisa. Maar bestaat hij wel echt?

lees meer