Actueel

Online tEam-learning: De juiste balans in de wens van bewoners en voedselveiligheid

18 augustus 2017 - Met de tEam-Learning HACCP voor woonvormen gaan teams aan de slag met de implementatie van de aangepaste hygiënecode. Doe nu module 1: wensen van bewoners!

lees meer

QuaRijn werft nieuwe zorgtoppers door vlogs

17 augustus 2017 - Ook zorgorganisatie QuaRijn zet vlogs in om nieuwe zorgmedewerkers te werven. Begin dit jaar is wijkverpleegkundige Eline van Wijngaarden gestart met het vloggen over haar werk.

lees meer

Kwetsbare oudere heeft spil in netwerk nodig

17 augustus 2017 - Kwetsbare ouderen hebben een spil in het netwerk nodig voor samenhang in de zorg thuis. Dit concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

lees meer

Achter schermen bij IGZ: ‘Hard op de inhoud, zacht op de relatie’

16 augustus 2017 - Inspecteurs van de (IGZ) werken sinds maart 2017 met een nieuw toetsingskader. Hierin speelt ook persoonsgerichte zorg een belangrijke rol. Waarom was een nieuw toetsingskader nodig? En wat betekent dit in de praktijk? Project-hoofdinspecteur Anja Jonkers vertelt.

lees meer

Nieuwe belangenorganisatie voor integrale dementiezorg

15 augustus 2017 - De Stichting Dementie Netwerk Nederland (DNN) is een nieuwe organisatie van en voor coördinatoren van zeventig regionale dementiezorg.

lees meer

Goed bestuur is succesfactor voor kwaliteit in verpleeghuizen

15 augustus 2017 - Uit onderzoek van accountantskantoor KPMG blijkt dat goed leiderschap een belangrijke succesfactor is voor kwaliteit in verpleeghuizen.

lees meer

21-9 Boekpresentatie ‘MIST’ voor partners van jongdementerenden

15 augustus 2017 - Op 21 september 2017 - Wereld Alzheimerdag - vindt de boekpresentatie en expositie plaats van 'MIST - partners van jonge mensen met dementie'.

lees meer

Doe op 7 september mee aan de Masterclass HACCP en voedselveiligheid in Terborg

14 augustus 2017 - Ter ondersteuning bij de implementatie van de hygiënecode nodigen wij medewerkers die werken met eten en drinken in de woonvormen uit voor een Masterclass op 7 september!

lees meer

HilverZorg ontwikkelt spel voor bevordering eigen regie

14 augustus 2017 - Medewerkers van HilverZorg hebben een spel ontwikkeld om laagdrempelig en informeel eigen regie bij cliënten te bevorderen.

lees meer

Thebe start met Zorg Innovatie Centrum

11 augustus 2017 - Om studenten en medewerkers te faciliteren in hun ontwikkeling start Thebe Elisabeth begin 2018 met een Zorg Innovatie Centrum (ZIC).

lees meer