Actueel

Alternatievenbundel voor onvrijwillige zorg is vernieuwd

17 januari 2019 - Vilans presenteert de nieuwe uitgave van de alternatievenbundel en geeft ruim 85 alternatieven voor onvrijwillige zorg. De bundel is geactualiseerd, uitgebreid en aangescherpt.

lees meer

Nieuwe data schrapsessies regeldruk: meld je nu aan!

16 januari 2019 - Vilans organiseert 14 gratis schrapsessies om de regeldruk in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging in kaart te brengen en terug te dringen. Meld je snel aan!

lees meer

STEUN en toeverlaat in gesprek met Hugo de Jonge

16 januari 2019 - Teun Toebes van STEUN en toeverlaat laat met zijn video's de veelzijdigheid van de zorg zien. In deze video gaat Teun in gesprek met minister Hugo de Jonge (VWS).

lees meer

Deelname scan Land van Horne mag bedrijfsblindheid uitsluiten

15 januari 2019 - Zorgorganisatie Stichting Land van Horne waren al goed op weg met het doorvoeren van het kwaliteitskader. 'Met de deelname aan de Scan Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg willen we er zeker van zijn dat we niet getroffen zijn door bedrijfsblindheid.’

lees meer

Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg: kwaliteit meten vanuit cliëntperspectief

15 januari 2019 - “Voor de cliënt is het belangrijk om in het verpleeghuis te kunnen blijven leven zoals hij of zij dat gewend is. De organisaties in de AWO ZL wilden de kwaliteit van leven daarom veel meer meten vanuit het verhaal van de bewoners: wat is relevant voor hen?”, zegt onderzoeker Katya Sion.

lees meer

Carrière in de ouderenzorg: “Iedere cliënt heeft een eigen verhaal”

15 januari 2019 - Wat drijft de mensen die in de ouderzorg werken? We vroegen het drie medewerkers voor de serie 'Carrière in de ouderenzorg'. Deze week Tamara Ravestijn (De Wever).

lees meer

Bewoonster werd verliefd op Martijn: ‘Ik koos voor compassie’

14 januari 2019 - Een bewoonster werd heel erg verliefd op verzorgende IG Martijn Junte. Wat doe je dan? Martijn koos voor compassie, geduld en duidelijkheid. ‘Ik zag hoe moeilijk ze het met haar gevoelens had.’

lees meer

Landelijke en lokale coalities motoren in programma ‘Eén tegen eenzaamheid’

14 januari 2019 - Minister Hugo de Jonge: '63 gemeenten zijn van start met de lokale aanpak, 65 grote landelijke organisaties zijn gecommitteerd in de nationale coalitie. De beweging tegen eenzaamheid is stevig van start.'

lees meer

NCZ organiseert 85 Kennis- en leernetwerkbijeenkomsten voor cliëntenraden

11 januari 2019 - Om de positie en verbondenheid van de Nederlandse cliëntenraden verder te ontwikkelen, organiseert NCZ in 2019 85 bijeenkomsten.

lees meer

Mevrouw den Drijver: “Ik mis de drie stagiaires wel”

11 januari 2019 - Wat vinden de bewoners van verpleeghuizen eigenlijk van studenten in hun woonomgeving? Worden ze jong gehouden of is het te druk? We vroegen het aan drie bewoners. Deze week mevrouw den Drijver.

lees meer