Actueel

Marrie Heijblom: “Al die namen kan ik niet onthouden”

14 december 2018 - Wat vinden de bewoners van verpleeghuizen eigenlijk van studenten in hun woonomgeving? Worden ze jong gehouden of is het te druk? We vroegen het aan drie bewoners. Deze week meneer Heijblom.

lees meer

Zorgkantoren willen zorg verbeteren op basis van wensen cliënt

13 december 2018 - Zorgkantoren willen kwaliteit in de langdurige zorg stimuleren. Daarvoor gaan zij meer in dialoog met zorgaanbieders, cliënten en cliëntenraden. Ze willen zorg die nadrukkelijk uitgaat van de wensen en behoeften van cliënten.

lees meer

Workshop verkent de ruimte voor samenspel tussen cliëntenraden en raden van toezicht

13 december 2018 - Hoe verhouden de cliëntenraad en de raad van toezicht zich tot elkaar? Deze vraag stond centraal in de workshop verzorgd door advocaat medezeggenschapsrecht Arthur Hol tijdens het Congres Cliëntenraden 2018.

lees meer

Eerste resultaten Community Care Dongen positief

13 december 2018 - Minder snelle opnames in het verpleeghuis, mantelzorgers die ontlast worden en een grotere inzet van informele netwerken: de eerste resultaten van de pilot Community Care Dongen (CCD) stemmen optimistisch.

lees meer

Dames THe-blik: ‘Zorgelijke folders’

12 december 2018 - 'Bij onze zorgvisites stuiten wij bij binnenkomst bijna altijd op een folderrek. Meestal een grijs aluminium draairek van 2 meter hoog met vakjes waar de folders netjes instaan of rommelig uitsteken. Maar wat heeft zo'n rek ons eigenlijk te bieden?'

lees meer

Martin den Hartog (Avoord): ‘Topcare voedt de nieuwsgierigheid in de organisatie’

12 december 2018 - De inspanningen die Avoord moest doen om het Topcare predicaat te verwerven voor dementiezorg, hebben de medewerkers een impuls gegeven om op een heel andere manier naar hun cliëntenpopulatie te kijken.

lees meer

Nieuwe deelnemers Waardigheid en trots op locatie willen inzicht in kwaliteit

11 december 2018 - Nieuwe deelnemers starten in januari met het programma Waardigheid en trots op locatie en doen mee met de zelfscan. 'We krijgen door de scan hopelijk inzicht in wat we precies nodig hebben op onze verpleeghuislocatie.'

lees meer

Minister Hugo de Jonge (VWS): ‘Cliëntenraden, durf lef te tonen’

10 december 2018 - Het thema voor het Landelijk Congres Cliëntenraden van 10 december – LEF op locatie – is niet voor niets gekozen, aldus minister Hugo de Jonge. ‘Het is waardevol dat jullie er zijn’, zei hij tegen de aanwezigen. Lees het verslag.

lees meer

Verslagen en presentaties Landelijk Congres Cliёntenraden 2018

10 december 2018 - Op 10 december 2018 vond het Landelijk Congres Cliëntenraden 2018: LEF op locatie in De Doelen in Rotterdam. Bekijk nu de verslagen, foto’s, video’s en presentaties van dit congres.

lees meer

Congres cliëntenraden 2018 – Presentaties ronde 2

10 december 2018 - Op 10 december 2018 vond het ‘Landelijk Congres Cliëntenraden 2018: LEF op locatie’ plaats in De Doelen in Rotterdam. Bekijk hieronder de workshops en presentaties van ronde 2.

lees meer