Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Actueel

En jij? Houd jij van de nachtzorg?

21 juni 2018 - Bekijk de video over de nachtzuster en laat weten wat jij van de nachtzorg vindt op onze Facebookpagina. Deel jouw ervaringen of geef tips.

lees meer

NZa: ‘Persoonsvolgende zorg is overal mogelijk – randvoorwaarden in bekostiging zijn aangepast’

19 juni 2018 - Het is goed mogelijk om langdurige zorg zo te organiseren dat de wensen van de cliënt daarin centraal staan. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn in de bekostiging het afgelopen jaar aangepast.

lees meer

Innovaties, informatie, films en selfies tijdens congres Thuis in het Verpleeghuis

18 juni 2018 - Volgt u in een ronde tijdens het congres 'Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie' geen workshop of heeft u in de pauzes tijd over? Bezoek dan het innovatieplein, de informatiemarkt en de filmhoek, of maak een selfie bij onze selfiewall.

lees meer

Zij-instromers kunnen zorg naar hoger plan tillen

18 juni 2018 - Zij-instromers zijn nodig om het tekort aan verpleegkundigen te verminderen. De Volkskrant ging langs bij een drie zij-instromers die aan de Hogeschool Utrecht (HU) de verkorte deeltijdopleiding hbo-v volgen.

lees meer

Eten+Welzijn start lerende netwerken en groeimethodiek LeeV

15 juni 2018 - Eten+Welzijn gaat op 20 september van start met de eerste lerende netwerken op de thema's 'Visie en strategie rond eten en drinken’, ‘Gastgericht gedrag en teamontwikkeling’ en ‘Maatwerk in maaltijden’.

lees meer

Structurele financiering voor kennisontwikkeling ouderenzorg

14 juni 2018 - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten om de zes Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO) structurele financiering te verlenen.

lees meer

Bewoners verpleeghuizen als ervaringsdeskundigen mee met inspecteurs IGJ

13 juni 2018 - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een pilot uitgevoerd waarbij bewoners van verpleeghuizen als ervaringsdeskundigen meeliepen met inspecteurs tijdens twintig bezoeken aan verpleeghuizen. Erasmus School of Health Policy & Management heeft deze pilot geëvalueerd.

lees meer

Nieuwe workshops congres Thuis in het Verpleeghuis

12 juni 2018 - Wegens grote belangstelling voor het congres 'Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie' hebben we extra workshops toegevoegd. Daarnaast zetten we deze week een aantal workshops in de spotlight. Bekijk ze snel en meld u aan!

lees meer

Extra aanbod congres: Lunchgesprekken met Kees van der Burg en Jaap Janse (VWS)

11 juni 2018 - Stel tijdens een lunchgesprek met Kees van der Burg (directeur-generaal Langdurige Zorg VWS) of met Jaap Janse (plv. directeur Langdurige Zorg) vragen over het beleid en de visie van VWS over de verpleeghuiszorg en draag zelf suggesties aan wat en hoe het beter kan.

lees meer

Boek Zó werkt de ouderenzorg gepresenteerd

6 juni 2018 - De boeken ‘Zó werkt de zorg in Nederland’ en ‘Zó werkt de ouderenzorg’ werden 5 juni aan de Vaste Kamercommissie voor VWS aangeboden. Er staat heldere en neutrale informatie in over hoe de zorg is geregeld.

lees meer