Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Actueel

Startbijeenkomst stichting Eten+Welzijn op 25 april bij Koppert Cress

20 april 2018 - Tijdens de startbijeenkomst van de stichting Eten+Welzijn presenteert de taskforce Gezond eten met Ouderen de eerste bevindingen over onder meer betere maaltijden en een gezonder aanbod voor ouderen.

lees meer

Minister De Jonge presenteert programma Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie

10 april 2018 - ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie’. Dat is de naam van het programmaplan dat minister Hugo de Jonge vandaag presenteert bij zorgorganisatie Pieter van Foreest.

lees meer

Presentatie programmaplan over kwaliteit verpleeghuizen

6 april 2018 - Het nieuwe programmaplan over het verbeteren van de verpleeghuiszorg wordt op dinsdag 10 april 2018 door minister Hugo de Jonge gepresenteerd.

lees meer

Vernieuwing bij SWZ Purmerend dankzij verandertraject

3 april 2018 - Stichting Wonen en Zorg in Purmerend (SWZ Purmerend) heeft veel bereikt sinds zij in oktober 2015 startte met het verbetertraject van Waardigheid en trots. Dit blijkt uit de eindrapportage van de stichting. Volgens de rapportage staat de basis nu in alle opzichten stevig.

lees meer

Website Radicale vernieuwing, van regels naar relaties online

30 maart 2018 - De nieuwe website over de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties is online. Voorheen was de kennis over deze beweging te vinden op loc.nl.

lees meer

Reeks podcasts met veranderaars uit ouderenzorg

28 maart 2018 - Binnen de ouderenzorg is een beweging gaande naar meer mensgerichte zorg, waarin de professional en de cliënt centraal staan. Hoe maak je van deze visie een praktische vertaling? In deze reeks podcasts spreekt People Power met veranderaars in de ouderenzorg.

lees meer

Eindrapportage Ruimte voor verpleeghuizen

26 maart 2018 - De eindrapportage met de opbrengsten van Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen is aangeboden aan de Tweede Kamer.

lees meer

Negen innovatielessen voor implementeren eHealth

23 maart 2018 - Vilans biedt negen innovatielessen voor het aanschaffen en implementeren van eHealth en om deze te verbinden in de dagelijkse praktijk van de zorgmedewerker die zowel overdag als in de nacht werkt.

lees meer

Video: Hernieuwde trots en zelfbewustzijn na twee jaar ‘Ruimte voor verpleeghuizen’

23 maart 2018 - In twee jaar Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen is er veel gebeurd bij de 168 deelnemende verpleeghuislocaties én in de sector. In deze compilatievideo blikken we terug en geven we een inkijkje in de opbrengsten van de afgelopen jaren.

lees meer

En jij? Houd jij van de nachtzorg?

23 maart 2018 - Bekijk de video over de nachtzuster en laat weten wat jij van de nachtzorg vindt op onze Facebookpagina. Deel jouw ervaringen of geef tips.

lees meer