Naar hoofdinhoud Naar footer

Muziek, spellen en beeldbellen via tablets

Gepubliceerd op: 06-10-2023

Laatst bijgewerkt op: 06-01-2023

Het aanbod en gebruik van zorgtechnologie in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, delen zorgorganisaties hun ervaringen en aandachtspunten. Met deze keer: de tablets van Zorggroep Solis.

Wat zijn de tablets en voor wie zijn ze bedoeld?

De tablets hebben verschillende functionaliteiten. Er staan spellen op, we kunnen er muziek mee afspelen en we gebruiken ze om te communiceren met bijvoorbeeld familie.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We gebruiken ze om bewoners meer welzijn te bieden en ze prettig te laten voelen. Ze zijn heel laagdrempelig en eenvoudig in gebruik en hebben verschillende functionaliteiten.

Wat zijn de voordelen voor de bewoner en medewerker?

Ze zijn makkelijk in gebruik, voor zowel medewerker als bewoner. We kunnen ze voor meerdere doelen gebruiken.

Zitten er ook nadelen aan de tablets?

Voordat de zorgmedewerkers en bewoners de tablets kunnen gebruiken, moet iemand van ICT of zorgtechnologie ze ‘inregelen’. Denk aan het gebruikersaccount, de mogelijkheid om de tablets op afstand te beheren en de beveiliging.

Hoe gebruiken jullie de tablets in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

Op elke tablet staat Spotify. Daarmee regelen we de muziek in de huiskamer. Bewoners en medewerkers kunnen radio, artiesten of genre kiezen. Op YouTube kunnen bewoners concerten bekijken, bijvoorbeeld van André Rieu. Ook kunnen ze spellen op de tablet spelen, zoals patience of Wordfeud. En via Skype kunnen ze beeldbellen met hun naasten.

Meer weten

Bekijk het overzicht met zorgtechnologieën en ga zelf aan de slag met een van de innovaties.

Deel deze pagina via: