Naar hoofdinhoud Naar footer

Veilig toegangs- en sleutelbeheer met digitaal deurslot Phoniro

Het aanbod en gebruik van zorgtechnologie in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, delen zorgorganisaties hun ervaringen en aandachtspunten. Met deze keer: het digitale deurslot Phoniro van Zorggroep Solis.

Wat is Phoniro en voor wie is het bedoeld?

Phoniro is een digitaal deurslot. Je kunt het deurslot openen via een app op de telefoon. Het is bedoeld voor thuiszorgcliënten.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We gebruiken dit deurslot om de veiligheid van thuiszorgcliënten te vergroten. En om ons eigen toegangs- en sleutelbeheer te vergemakkelijken.

Wat zijn de voordelen voor cliënt en medewerker?

Phoniro vergroot de veiligheid van de extramurale client. Aan de buitenkant van de deur is namelijk niet te zien dat het deurslot digitaal is. En dat er dus een hulpbehoevende in de woning woont. Dit in tegenstelling tot een sleutelkluisje, dat erg zichtbaar is en uitnodigt tot inbraak.

Daarnaast vergemakkelijkt het digitale deurslot het toegangs- en sleutelbeheer. Geen gedoe meer met lopers of sleutels die kwijtraken of als een medewerker uit dienst gaat. Handig is bovendien dat het via bluetooth werkt. Om het digitale deurslot te gebruiken is een internetverbinding dus niet nodig.

Zitten er ook nadelen aan?

Dat het via bluetooth werkt zien wij als een voordeel, maar dan moet je wel een telefoon met bluetooth hebben. Een nadeel vinden wij de bekostiging van de technologie. Phoniro komt nu nog voor rekening van de VVT, terwijl de verzekeraar of een andere partij de kosten ook zou kunnen dragen.

Hoe gebruiken jullie het in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

We gebruiken het in de thuiszorg. Medewerkers die bij een cliënt langskomen, kunnen de deur openen via een app op hun telefoon.

Meer weten

Bekijk het overzicht met zorgtechnologieën en ga zelf aan de slag met een van de innovaties.

Deel deze pagina via: