Naar hoofdinhoud Naar footer

De Waalboog zet in op gelijkwaardige samenwerking tussen medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers

Gepubliceerd op: 15-03-2022

Laatst bijgewerkt op: 21-06-2023

Met de toenemende vraag naar verpleeghuiszorg en de tekorten aan zorgmedewerkers, zoekt De Waalboog naar nieuwe mogelijkheden om te zorgen dat bewoners een kwalitatief zo goed mogelijk en betekenisvol leven kunnen leiden. Verpleeghuizen kunnen niet meer zonder de hulp en inzet van vrijwilligers en mantelzorgers, oftewel informele zorg. Bij De Waalboog hebben ze daarom nieuw beleid gemaakt over deze inzet. De komende maanden gaat Marian Zweers, coördinator Informele zorg bij De Waalboog, het beleid handen en voeten geven binnen de organisatie. Zij krijgt ondersteuning vanuit Waardigheid en trots op locatie.

Informele zorg anno 2021

Verpleeghuizen zullen steeds meer afhankelijk worden van de hulp en inzet van de vrijwilligers en mantelzorgers. Daarom is het vrijwilligers/mantelzorgbeleid bij De Waalboog na vijf jaar herzien en herschreven in de beleidsnotitie ‘Informele zorg anno 2021’. Het doel is vooral om samen te kijken hoe een goede en gelijkwaardige samenwerking tussen de formele (betaalde) en informele zorg (onbetaalde) zorg gerealiseerd kan worden. Als medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers elkaar leren kennen en begrijpen, ontstaat er ruimte voor een betere verbinding en samenwerking.

Ondersteuning Waardigheid en trots op locatie

De komende maanden krijgt De Waalboog ondersteuning van Yvonne de Jong, coach vanuit Waardigheid en trots op locatie en expert op het gebied van familie- en netwerkparticipatie bij Vilans. Yvonne zal De Waalboog ondersteunen om de informele zorg te bereiken en te betrekken bij zorg en welzijn. Zowel medewerkers, vrijwilligers als bewoners en hun naasten worden betrokken en uitgenodigd om deel te nemen.  

Informele zorg bij De Waalboog

Wil je meer weten over de organisatie van informele zorg bij De Waalboog? Neem dan contact op met Marian Zweers, coördinator Informele zorg, via m.zweers@waalboog.nl of telefoonnummer 06-48505740.

Lees ook het eerdere interview met Marian Zweers: ‘Talenten van vrijwilligers onmisbaar in verpleeghuis’

Meer weten

Deel deze pagina via: