Vaccinatieprotocol Carintreggeland: mooie leidraad voor elke organisatie

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Zorgorganisatie Carintreggeland (regio Twente) was uitgekozen om mee te doen aan de pilot voor versnelde vaccinatie tegen het coronavirus. Dit betekende dat zij ontzettend snel moesten handelen en dat voor een organisatie met 22 locaties en bijna duizend bewoners. Om alles in goede banen te leiden, stelden zij een vaccinatieprotocol op. Deze is nu beschikbaar voor alle andere zorgorganisaties.

Manager Services Koen van der Linden is voorzitter van de vaccinatiewerkgroep Carintreggeland en tevens lid van de regionale vaccinatiewerkgroep van Twente. Hij vertelt hoe het vaccinatieprotocol tot stand is gekomen en hoe andere organisaties er hun voordeel mee kunnen doen. ‘Wij hadden slechts één week om alles goed voor te bereiden. Met 22  locaties en 953 bewoners komt dat neer op een behoorlijke militaire precisie.’

Download het vaccinatieprotocol

In het protocol worden kort de verschillende aspecten rondom de vaccinaties beschreven. ‘Er staat precies in waar je allemaal rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten.’

Stel teams samen

Carintreggeland beschikt al sinds het begin van de crisis over een coronacrisisteam, bestaande uit managers zorg, RvB en zorgondersteuning. ‘Wij komen sinds de crisis twee keer per week bij elkaar dus we hebben goed scherp wat er speelt. Toen we in december hoorden dat het vaccineren zou gaan beginnen, hebben we ook nog een vaccinatievoorberwerkingsgroep in het leven geroepen, waarin leden zitten van de ondernemingsraad, cliëntenraad en verpleegkundigen. Dit maakte dat we echt snel konden schakelen’, legt Koen uit.

Bereidheid onder personeel en bewoners

‘Het scheelt natuurlijk enorm dat veel mensen de vaccins zien als lichtpuntje aan het eind van deze donkere tunnel. Dus zowel onder de meeste bewoners en onder het personeel is een enorme bereidheid om mee te werken en de schouders eronder te zetten. Op vrijdag hadden we het vaccinatieprotocol klaar, dat we gebaseerd hebben op het protocol van het ZGT-ziekenhuis, waar we alle een goede samenwerking mee hebben. En op maandag is het in werking gezet. En dat is perfect verlopen’, aldus Koen.

Koen van der Linden is voorzitter van de vaccinatiewerkgroep Carintreggeland

Helderheid

Met een dergelijk protocol in de hand, weet iedereen precies wat er van hem/haar verwacht wordt en kan het vaccineren in alle rust plaatsvinden. ‘Er is geen chaos of paniek geweest, ondanks dat er behoorlijk wat komt kijken bij het bewaren, vervoer en de preparatie van de Pfizer-vaccins. Zo mag een geprepareerd flacon niet meer vervoerd worden. Er kunnen zes vaccins uit één flacon, maar wat nu als je twintig bewoners hebt? Dan houdt je dus vier vaccins over. Van tevoren hebben we geregeld dat we die bij onze medewerkers konden zetten. Zo wordt er geen één vaccin weggegooid.’

Vertrouw op je personeel

In het vaccinatieprotocol wordt veel verantwoordelijkheid gelegd bij de zorgmanagers per locatie. ‘Vanuit het hoofdkantoor zijn de grote lijnen uitgezet, maar de uitvoering wordt echt bij de locaties zelf neergelegd. Ik denk dat het ook nodig is om je personeel dat toe te vertrouwen. Zij kunnen naar inzicht het protocol bijstellen hoe het voor hen werkt.  Voor Carintreggeland is dat perfect uitgepakt. Er zijn nergens incidenten geweest’, verduidelijkt Koen.

Protocol is een fijn startpunt

Dit protocol kan voor elke organisatie dienen als fijn startpunt. ‘Er staat precies in waar je allemaal rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten. Het geeft een goede voorbereiding. Zeker voor grotere organisaties is het fijn dat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden. Natuurlijk is er ruimte om het passend te maken voor jouw organisatie. Het is een prima leidraad’, aldus Koen.

Door: Nienke Oort

Meer weten

Geplaatst op: 2 februari 2021
Laatst gewijzigd op: 4 februari 2021