Naar hoofdinhoud Naar footer

Communicatie platforms voor mantelzorgers en zorgverleners

Gepubliceerd op: 21-02-2024

Digitale communicatieplatforms brengen zorgverleners en mantelzorgers met elkaar in verbinding. Zo kunnen zij zorg delen en onderling afstemmen. De platforms maken het bijvoorbeeld mogelijk informatie te delen, gezamenlijk te plannen, updates te versturen en ervaringen uit te wisselen.

Maar hoe vind je het juiste platform dat past bij ondersteuning die jij vraagt? Op deze pagina vind je een overzicht van platforms die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte van de situatie blijft en effectief kan samenwerken. Bij elk platform vind je een korte beschrijving, een indicatie van de kosten en een link naar de website.

Onderaan de pagina kan je het overzicht in een praktische pdf downloaden.

Overzicht digitale communicatieplatforms

Omschrijving

Voor mensen die zorg ontvangen of voor iemand zorgen. Om online de zorg te organiseren, informatie te delen en taken te plannen. ECD kan gekoppeld worden.

Kosten

Gratis. Is voor zorgorganisaties gekoppeld aan het systeem ONS.

www.carenzorgt.nl

Omschrijving

Tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Eenvoudig in gebruik. Familie en vrienden en zorgverleners communiceren met de Compaan via het Compaan Portaal, online familie-omgeving. 

Kosten

Eenmalig €299,- (inclusief tablet) en maandelijks opzegbaar abonnement van €12,95 per maand

www.uwcompaan.nl

Omschrijving

D.m.v. sfeerberichten met foto’s, een gezamenlijke agenda en een levensboek kunnen familieleden en zorgverleners van bewoners in een zorginstelling elkaar op de hoogte houden en van informatie voorzien.

Kosten

De zorginstelling betaalt het abonnement voor een locatie, familie betaalt niet voor het gebruik van Familienet. Variërende kosten op basis van grootte van de organisatie.

www.familienet.nl

Omschrijving

Familieplatform voor contact via beeldbellen en uitwisseling van foto’s en video’s. En herinneringen sturen over medicijngebruik of dagritmeschema. De oudere kan via de tv contact houden met de groep.

Kosten

€19,95 per maand.

www.femly.nl

Omschrijving

Een regel-het-samen app voor familie, vrienden en buren. Boordevol handige functies zoals een familie-agenda met alle afspraken, takenlijsten, een familiemap en de mogelijkheid tot beeldbellen.

Kosten

Gratis

www.hello247.nl

Omschrijving

Een platform waarin cliënten zelf de regie over hun hulpverlening nemen. Op een veilige en transparante manier werken ze er samen met verwanten, netwerk en zorgprofessionals. Alle communicatie op 1 plek.

Kosten

Zijn kosten aan verbonden.

www.jouwomgeving.nl

Omschrijving

Groepsoverzicht voor het sociale netwerk om updates te delen en acties bij te houden, zoals registratie van medicatie inname. Het ondersteunt de samenwerking van mantelzorgers met familie en vrienden.

Kosten

Gratis

www.mantelzorger.app

Omschrijving

Online community platform voor een meer betrokken buurt waarin mensen elkaar makkelijker vinden. Inwoners worden samen met professionals opgeleid tot buurtverbinders.

Kosten

Gratis voor inwoners. Kosten voor de gemeente zijn afhankelijk van de functionaliteiten die zij afnemen.

www.mijnbuurtje.nl

Omschrijving

Professionals, mantelzorgers, familie en vrienden delen een online agenda, schriftje, berichten en mediatheek. De cliënt is ook actief betrokken via een tablet, smartphone of beeldhorloge.

Kosten

Een privé abonnement is € 78,- per jaar + eenmalig € 30,-). Voordeelbundel abonnementen voor max 16 cliënten voor € 960,- per jaar.

Mywepp.nl

Omschrijving

De regelapp verbindt mensen in een groep en zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat er geregeld moet worden en wie het regelt met de handige ‘Regel ik’ knop.

Kosten

Gratis

www.mobile-care.nl/nettie

Omschrijving

Landelijke website voor vraag en aanbod op buurtniveau voor hulp bij o.a. klusjes, taal, vervoer of een maatje. Ook kan er gezocht worden naar vrijwilligers voor een stichting, vereniging of cliënt.

Kosten

Gratis

www.nlvoorelkaar.nl

Omschrijving

De cliënt staat centraal, maar ook mantelzorgers, familie en vrienden, (zorg)professionals en de gemeente kunnen worden verbonden en elkaar op de hoogte houden.

Kosten

Gratis voor de cliënt, mantelzorger en professionals. Financiering is verschillend geregeld: zorgverzekeraars, gemeenten en/of collectieve samenwerkingen betalen de kosten samen.

www.ozoverbindzorg.nl

Omschrijving

De cliënt met psychiatrische problematiek vormt samen met zijn mantelzorgers en zorgverleners een netwerk. Om eenvoudig en rechtstreeks met elkaar te overleggen, informatie uit te wisselen en zorg af te stemmen.

Kosten

Gratis. Aanmelding verloopt via het PsyNetteam.

www.psynet.nl/nl

Omschrijving

Online samenwerken voor cliënt, mantelzorger en zorgverleners. Met functionaliteiten zoals een dagboek, agenda, vragenlijsten, chat, beeldbellen en video. Koppelt daarnaast EPD’s, ECD’s en e-healthsystemen.

Kosten

Gratis

www.quli.nl

Omschrijving

Maakt de overdracht en communicatie tussen begeleiders, leerkrachten en ouders eenvoudig door de mogelijkheid tot videobellen en het delen van foto’s en video’s.

Kosten

Gratis voor particulieren. Voor organisaties is het maandelijks tussen €1 en €3,95 per client.

www.schriftje.nl

Omschrijving

Voor het bevorderen van familieparticipatie in woongroepen en op dagvoorzieningen. In ShareCareGroep kun je organiseren, plannen en communiceren met mantelzorgers en vrijwilligers.

Kosten

Een jaarlicentie voor een groep kost € 307,-.

sharecare.nl/

Omschrijving

Om bewoners van verzorgingshuizen, aanleunbewoners of wijkbewoners te betrekken bij de faciliteiten of activiteiten van de betreffende zorglocatie. Berichten tonen en delen, maar ook inschrijven op activiteiten. De locatiegroep toont automatisch het centrale aanbod, ook in de woongroepen.

Kosten

Een jaarlicentie voor een locatiegroep kost € 494,-

sharecare.nl

Omschrijving

Voor het delen van een particuliere groepsagenda waarin leden zich op taken of events in kunnen schrijven; Bijvoorbeeld voor mantelzorg, clubs, en/of vrijwilligersroosters.

Kosten

Diverse abonnementen van € 15,- tot € 150,- per jaar.

sharecare.nl/

Omschrijving

App ontwikkeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om de zorg te delen met familie en vrienden. Mogelijkheid in de app om bezoekmomenten en taken te plannen en te verdelen. App kan herinneringen sturen naar zorgvrager voor medicatieinname en afspraken.

Kosten

Eerste 30 dagen zijn gratis. Daarna is het €8,50 per maand.

www.timesteps.nl

Omschrijving

Download de app VIPLive in de Google of Apple store. Zorgverleners, patiënten en mantelzorgers kunnen via VIPLive gemakkelijk en veilig informatie uitwisselen. De berichtenfunctie op VIPLive is vergelijkbaar met WhatsApp.

Kosten

Gratis

www.regiozorgnu.nl/nudigitaal/viplive-huisartsen/viplive-samenwerken/

Omschrijving

Een wijkcommunity voor contact, samenwerking en diensten met gedeelde agenda en kalender, taken en activiteiten, marktplaats en gedeelde media in openbare of besloten groepen.

Kosten

Wikiwijk light community: gratis (tot 50 geregistreerde gebruikers). Vanaf €65,- per maand (excl. btw) tot 500 geregistreerde gebruikers.

www.wikiwijk.nl/home

Omschrijving

Een wijkcommunity om gezamenlijk met familie, vrienden en hulp uit de wijk de zorg voor je naaste te regelen. Brengt hulpvraag en -aanbod bij elkaar met een takenlijst.

Kosten

Gratis

www.wijdewijk.nl

Omschrijving

Biedt videocontact. Met automatische opneemoptie: bij inbellen kan automatisch verbinding worden gemaakt met de oudere. Alleen geregistreerde familieleden en vrienden kunnen verbinding zoeken.

Kosten

Gratis

www.yooom.com

Omschrijving

Om bezoek te plannen, een dagboek bij te houden en elkaar te informeren. Vrijwel alle ziekenhuizen en veel verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland zijn in de database opgenomen.

Kosten.

Gratis

www.ziekenhuisplanner.nl

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersoon