Naar hoofdinhoud Naar footer

Webinar: De verandering naar samen zorgen in de praktijk, hoe pak je dat aan?

Datum/tijd

Dinsdag 23 april 2024 van 10.30 uur tot 12.00 uur

Kosten

Gratis toegang

Als zorgverlener moet je steeds meer samenwerken met mantelzorgers, vrijwilligers en cliënten. Maar hoe organiseer je de samenwerking met informele zorg? Meld je aan voor het webinar De verandering naar samen zorgen in de praktijk, hoe pak je dat aan?

Dit kan je verwachten: 


Zorggroep Elde Maasduinen en De Waalboog zijn vooroplopers op het thema Samen zorgen. Ze hebben al veel ervaring, concrete tips en tools om te delen.

Ook trekken zij samen met het Radboud UMC op in het ZonMw-project Samen-zorgen-dat.

Programma:

  • Welkom en introductie door Yvonne de Jong 
  • Naasten die meer doen dan op bezoek komen kunnen zich laten registreren als “partner in de zorg” en gebruik maken van dezelfde faciliteiten als vrijwilligers van De Waalboog. Samen zorgen bij de Waalboog door Marian Zweers, senior coördinator Informele zorg bij De Waalboog. 
  • Het programma Samen doen van Zorggroep Elde Maasduinen is gericht op het herontwerpen van diverse werkprocessen in de organisatie, het stimuleren van een cultuurverandering en het faciliteren van medewerkers, naasten en vrijwilligers in deze verandering. Hoe doen we dat precies en wat hebben we tot nu toe geleerd? Hanneke  van der Meide, Programmamanager Samen doen bij ZGEM.

Voor wie?

Zorgmedewerkers, informele zorg en vrijwilligerscoördinatoren, welzijns- en activiteitenbegeleiders, managers, beleidsmakers en andere belangstellenden.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: