Naar hoofdinhoud Naar footer

Symposium Verhalend leren en verbeteren in de zorg

Datum/tijd

Maandag 08 april 2024 van 12.30 uur tot 17.00 uur

Heb jij interesse om in jouw organisatie verhalen in te zetten voor kwaliteitsverbetering? En ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Kom ook naar het ‘Symposium Verhalend leren en verbeteren in de zorg’ op maandagmiddag 8 april 2024 op landgoed de Horst in Driebergen. Dé plek om kennis en ideeën op te doen voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg met behulp van verhalen in de verpleegzorg.

VOL- Aanmelden voor wachtlijst

Het maximale aantal inschrijvingen is bereikt. Je kan je via het aanmeldformulier wel nog aanmelden voor de wachtlijst.

Waarom zijn verhalen belangrijk?

Anders dan bijvoorbeeld scores uit ingevulde vragenlijsten, geven verhalen inzicht in individuele verwachtingen, behoeften en wensen van cliënten, naasten en zorgprofessionals. Hun ervaringen kun je inzetten voor het leren en verbeteren in je team, op je locatie, voor de gehele zorgorganisatie of voor een individuele cliënt.

Bij ons zorgen de verhalen ervoor dat waardegericht werken gaat leven. Alles komt directer binnen. Ze raken medewerkers in hun innerlijke drijfveren en dat motiveert.

Teamleider

Programma symposium

Tijdens de bijeenkomst krijg je zicht op het belang en de mogelijke impact van het inzetten van verhalen voor kwaliteitsverbetering. In verschillende sessies maak je kennis met verhalend leren en verbeteren, de diverse methoden waar je uit kunt kiezen en inspirerende voorbeelden van zorgorganisaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • De kracht van verhalen.
 • Beeldende, creatieve kwaliteitsmethoden.
 • Hoe kies je de juiste methode voor jouw organisatie?
 • Praktische toepasbaarheid van verhalen.
 • Verhalen in de driehoek.
 • Leren over zorg door ogen van ouderen zelf.

Workshopsessies

Op het symposium kun je kiezen uit 6 verschillende workshopssessies. Benieuwd welke? Bekijk het volledige aanbod van workshopsessies.

Wat neem je na afloop mee?

 • Een concreet idee om zelf enthousiast mee aan de slag te gaan.
 • Inspiratie door goede voorbeelden.
 • Praktische hulpmiddelen die je direct kunt toepassen.
 • Zin om je opgedane kennis met je collega’s te delen.
 • Nieuwe contacten.

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor iedereen die met verhalende methoden aan de slag wil in de verpleegzorg. Bijvoorbeeld: kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, zorgmedewerkers, managers, directeuren of bestuurders.

Meld je aan

Kennisdossier Verhalend leren en verbeteren

In het Kennisdossier Verhalend leren en verbeteren vind je achtergrondinformatie over het verbeteren van kwaliteit met behulp van verhalen, bundelen we een overzicht van verschillende methoden van verhalend leren en verbeteren en delen we praktijkvoorbeelden.

Het symposium ‘Verhalend leren en verbeteren in de zorg’ wordt georganiseerd vanuit het project ‘Verhalend leren en verbeteren’ dat wordt uitgevoerd door Leyden Academy on Vitality and Ageing, Vilans, Maastricht University, Erasmus University Rotterdam en Tilburg University in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Locatie

Landgoed de Horst

De Horst 1

Driebergen

Deel deze pagina via: