Naar hoofdinhoud Naar footer

Leergang informele zorg - Verdiepende module 3: juridische en wettelijke aspecten

Datum/tijd

Dinsdag 05 november 2024 van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten

Gratis toegang

Wil jij graag samenwerken met informele zorg? Werk je al samen met informele zorg en loop je tegen lastige situaties aan? Of wil je informele zorg structureel implementeren in jouw organisatie? Lees dan snel verder!

De verdiepende module richt zich op de samenwerking tussen zorgverleners, mantelzorger, naasten en vrijwilligers. Hoe werk je goed en gelijkwaardig samen? Welke digitale hulpmiddelen kan je hiervoor gebruiken? Waar liggen juridische grenzen? En hoe ga je om met lastige situaties?

Voor wie?

Deze module is vooral geschikt voor zorgverleners. De verdiepende module bestaat uit vier losse online sessies van ieder 2 uur. Het is niet verplicht meerdere sessies te volgen omdat de onderwerpen elkaar niet opvolgen. Kies dus een of meerdere sessies waar jij meer over wilt weten!

Verdiepende module 3: juridische en wettelijke aspecten

Soms is het lastig te weten wat mantelzorgers, naasten en vrijwilligers wel en niet mogen. Mag een mantelzorger zijn naaste in het verpleeghuis insuline spuiten? Kan een cliënt in een rolstoel met een vrijwilliger op stap gaan? Wie is aansprakelijk als het fout gaat? 

In de derde verdiepende bijeenkomst leren Karlijn Nanninga (senior adviseur informele zorg) en Paula Gering (adviseur Leren en Veranderen) je deze grenzen verkennen. 

Wil je antwoord op deze vragen?  Meld je dan nu aan!

Tijd en locatie

  • Datum: dinsdag 5 november
  • Tijd: 14:00 - 16:00 uur
  • Gegeven door: Karlijn Nanninga en Paula Gerring

Locatie

Online

Deel deze pagina via: