Naar hoofdinhoud Naar footer

Infectiepreventiecafé: Infectiepreventie in de verpleegzorg thuis

Datum/tijd

Maandag 04 maart 2024 van 15.00 uur tot 16.00 uur

Hoe maak je hygiëne en het voorkomen van infecties een blijvend onderdeel van het dagelijks werk? In dit infectiepreventiecafé gaan we er met elkaar over in gesprek. Deze keer: infectiepreventie in de verpleegzorg thuis (Zvw en VPT/MPT). Een belangrijk thema in een context waar steeds meer druk op staat met de huidige veranderingen in de zorg.

In gesprek tijdens infectiepreventiecafé

Tijdens dit infectiepreventiecafé bespreken we de uitdagingen en dilemma’s die je tegen kan komen bij de zorg in de thuissituatie. Aan welke randvoorwaarden moet er voldaan worden en wat is daarvoor nodig? Wat vraagt het van iedere betrokkene? En hoe zorgen we op alle niveaus in een organisatie voor gemotiveerde medewerkers met een urgentiebesef van dit thema?

Tijdens het infectiepreventiecafé is er ook een deskundige infectiepreventie aanwezig om informatie te delen en vragen te beantwoorden. Daarnaast zal je als deelnemer uitgenodigd worden om met andere deelnemers in gesprek te gaan en van elkaar te leren. En ook wij gaan graag met jullie in gesprek om te horen waar de behoefte ligt aan ondersteuning.

Schrijf je nu in

Meld je nu aan voor het infectiepreventiecafé via deze link. Na inschrijving ontvang je per e-mail een link voor deelname aan de online bijeenkomst. Neem bij vragen contact op via infectiepreventie@vilans.nl.

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Voor wie?

Iedereen die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de ouderenzorg in de thuissituatie waaronder zorgverleners, deskundigen infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers.

Meer weten

Lees meer over het thema Infectiepreventie op Zorg voor Beter.

Samen werken aan infectiepreventie

Wil je ook aan de slag met het verbeteren van hygiëne en infectiepreventie? Het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ heeft ruimte voor nieuwe deelnemende organisaties. Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via de programmapagina op Vilans.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard hopen we je te verwelkomen als deelnemer.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: