Naar hoofdinhoud Naar footer

Basismodule Leergang Langdurende zorg thuis (VOL)

Datum/tijd

Woensdag 07 februari 2024 van 14.00 uur tot 16.30 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst wordt een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aangeboden om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule van twee sessies en een serie verdiepende keuzemodules. Wegens groot succes wordt de basismodule ook in 2024 weer aangeboden! Dus kan jouw organisatie wel wat inspiratie gebruiken met betrekking tot de mogelijke leveringsvormen van Wlz-zorg thuis? Schrijf je dan nu in voor de basismodule!

Het maximale aantal deelnemers aan deze leergang is inmiddels bereikt. Aanmelden voor de wachtlijst is nog wel mogelijk.

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. Langer thuis is een belangrijk thema binnen dit programma waarbij de aandacht zich onder andere richt op het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is 1 van de vormen van ondersteuning die op dit thema geboden wordt. Deelname aan de Leergang is kosteloos.

Basismodule: Leveringsvormen Wlz-zorg thuis

De basismodule van de Leergang Langdurende zorg thuis bestaat uit twee sessies van 2,5 uur en gaat in op de leveringsvormen van Wlz-zorg thuis. De sessies zullen plaatsvinden op kantoor van Vilans (Utrecht).

In de eerste sessie doe je inspiratie op over Wlz-zorg thuis. Welke leveringsvormen zijn mogelijk binnen de Wlz en wat zijn de onderscheidende kenmerken van VPT, MPT en PGB? We zoomen in op visie en strategie als belangrijk startpunt van zorg thuis.

In de tweede sessie gaan we dieper in op de leveringsvorm VPT in de wijk. We laten zien op welke manier invulling gegeven kan worden aan VPT en hoe dagbesteding, maaltijden en huishoudelijke hulp kunnen worden ingevuld. We gaan kort in op de inzet van technologie thuis en op de mogelijkheden van samenwerking met de huisarts, de specialist ouderengeneeskunde en andere organisaties in het lokale en regionale krachtenveld.

De basismodule van de Leergang wordt gegeven door Barbara de Groen en Dominic Vestering, kennismanagers bij Waardigheid en trots voor de toekomst op het thema langer thuis. In de tweede sessie nodigen we ook een spreker uit vanuit de zorgpraktijk om vanuit zijn eigen ervaring over VPT in de wijk te vertellen.

Voor wie

Er kunnen 20 organisaties (max. 2 personen per organisatie) deelnemen aan de Leergang Langdurende zorg thuis. Deelnemers kunnen zijn: managers extramuraal, teamleiders, projectleiders, kwartiermakers en/of zorgverleners van de volgende zorgorganisaties:

  • Zorgorganisaties die verkennen of zij Wlz-zorg thuis gaan aanbieden en in welke vorm
  • Zorgorganisaties die al wel begonnen zijn met het aanbieden van Wlz-zorg thuis maar tegen beperkingen aanlopen of willen door ontwikkelen
  • Zorgorganisaties die op de een andere manier willen leren over Wlz-zorg thuis

Datum, tijd, locatie

  • Sessie 1 heeft inmiddels plaatsgevonden.
  • Sessie 2: woensdag 28 februari 2024, 14.00-16.30 uur, Utrecht

Aanmelden

Het maximale aantal deelnemers aan deze leergang is inmiddels bereikt. Aanmelden voor de wachtlijst is nog wel mogelijk. Ga naar het aanmeldformulier basismodule Leergang Langdurende zorg thuis.

Meer weten

Na de basismodule van de Leergang is het mogelijk te kiezen voor 1 of meerdere verdiepende modules. Inschrijving voor deze modules zal in het najaar mogelijk worden. Lees meer over de leergang en het aanbod verdiepende modules in het nieuwsbericht over de Leergang Langdurende zorg thuis.

Locatie

Vilans

Churchilllaan 11

Utrecht

Deel deze pagina via: