Hugo de Jonge: ‘Waardigheid en trots op locatie leert je waar het nog beter kan.’

Al meer dan 200 verpleeghuislocaties hebben zich aangemeld voor Waardigheid en trots op locatie. Dit ondersteuningsprogramma startte in januari 2019. Deelnemende locaties krijgen inzicht in de mate waarin zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Afhankelijk van ontwikkelpunten krijgen zij ondersteuning op maat. Wil jij ook kosteloos ondersteuning bij de implementatie van het kwaliteitskader? Meld je dan aan voor Waardigheid en trots op locatie.

Minister Hugo de Jonge  vertelt over het programma: ‘Wat we te doen hebben, is ons voorbereiden op een toekomst met wezenlijk meer ouderen. Dat vraagt om stappen in de kwaliteit van de ouderenzorg en in het instituut verpleeghuiszorg. We hebben daarom gekozen voor een nieuwe norm voor wat we als kwaliteit beschouwen: het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Maar oma merkt niets van dat kwaliteitskader, maar ze merkt het wel als medewerkers in het verpleeghuis dingen anders gaan doen.’

Minister Hugo de Jonge: ‘Waardigheid en trots op locatie leert je in de spiegel te kijken en onder ogen te zien waar het echt nog beter kan. Deelname aan het programma is voor iedere locatie een praktisch en behulpzaam instrument om te werken aan verbetering.’

Niet alleen de minister is enthousiast over het programma, maar ook deelnemers: ‘Wat ons nu te doen staat, is meer aandacht geven aan methodisch werken en aan het borgen van onze kwaliteit. Wat dat betreft was de scan dus beslist leerzaam voor ons’, aldus een deelnemer die al vanaf het begin meedoet aan Waardigheid en trots op locatie. Lees meer ervaringen van deelnemers aan het programma.

Middagsymposia in de regio

Wil je eerst meer weten over het programma? Drie verpleeghuisorganisaties in verschillende regio’s openen hun deuren voor het middagsymposium van het programma Waardigheid en trots op locatie. Op het symposium hoor je meer over het aanbod van dit programma. Ook zijn er workshops over actuele thema’s als personeelssamenstelling, persoonsgerichte zorg en die nieuwe Wet Zorg en Dwang. Ontmoet collega’s uit de regio, laat je informeren en inspireren. Schrijf je nu in!

Meer weten


Geplaatst op: 16 april 2019
Laatst gewijzigd op: 17 april 2019