Video’s bespreken intimiteit en seksualiteit

Deze filmpjes laten medewerkers in een verpleeghuis zien hoe je het thema intimiteit en seksualiteit bepreekt en daarover reflecteert. Van elk filmpje bestaat een variant waarbij de reflectie van de zorgverlener op het gesprek wordt getoond.

Handleiding filmpjes

Bekijk de filmpjes bijvoorbeeld tijdens een teamoverleg, familieavond of tijdens een training en bespreek dit daarna. Deze handleiding helpt jou bij het gesprek met kijkvragen, verdiepingsvragen en stellingen.

Intakegesprek

Contactverzorgende Anita van der Sloot houdt een intakegesprek met mevrouw de Wit en haar dochter Manon. Tijdens het gesprek brengt zij ook het thema intimiteit en seksualiteit ter sprake. Dit is een vast onderdeel van het intakegesprek van de organisatie.

Intakegesprek met reflectie

Contactverzorgende Anita van der Sloot houdt een intakegesprek met mevrouw de Wit en haar dochter Manon. Tijdens het gesprek brengt zij ook het thema intimiteit en seksualiteit ter sprake. Dit is een vast onderdeel van het intakegesprek van de organisatie. In deze versie van het filmpje is de reflectie van de zorgmedewerker opgenomen.

Gesprek over duobed

Wanneer meneer Kruinhoven wordt aangekleed door Miriam, krijgt hij een erectie. Hij voelt zich heel ongemakkelijk en stuurt haar weg. Miriam kiest ervoor om weer de kamer in te gaan en een gesprek over de situatie te beginnen.

Gesprek over duobed met reflectie

Wanneer meneer Kruinhoven wordt aangekleed door Miriam, krijgt hij een erectie. Hij voelt zich heel ongemakkelijk en stuurt haar weg. Miriam kiest ervoor om weer de kamer in te gaan en een gesprek over de situatie te beginnen. In deze versie van het filmpje is de reflectie van de zorgmedewerker opgenomen.

Gesprek over sekszorg

Bewoner Frits Veldkamp zit in zijn kamer zachtjes te neuriën terwijl verzorgende Karin bij het aanrecht staat. Zij vraagt naar de betekenis van het liedje en er ontstaat een gesprek over behoefte aan intimiteit en hoe daaraan tegemoet gekomen kan worden.

Gesprek over sekszorg met reflectie

Bewoner Frits Veldkamp zit in zijn kamer zachtjes te neuriën terwijl verzorgende Karin bij het aanrecht staat. Zij vraagt naar de betekenis van het liedje en er ontstaat een gesprek over behoefte aan intimiteit en hoe daaraan tegemoet gekomen kan worden. In deze versie van het filmpje is de reflectie van de zorgmedewerker opgenomen.

Gesprek over invloed medicatie op seksualiteit

De arts gaat een gesprek aan met mevrouw Schouten die zich heel ongemakkelijk voelt omdat zij drang heeft om met haar hand in haar kruis te zitten. Zij begrijpt niet hoe dat kan. De arts geeft uitleg.

Gesprek over invloed medicatie op seksualiteit met reflectie

De arts gaat een gesprek aan met mevrouw Schouten die zich heel ongemakkelijk voelt omdat zij drang heeft om met haar hand in haar kruis te zitten. Zij begrijpt niet hoe dat kan. De arts geeft uitleg. In deze versie van het filmpje is de reflectie van de zorgmedewerker opgenomen.

Meer weten


Geplaatst op: 7 juli 2020
Laatst gewijzigd op: 7 juli 2020