Animatievideo Methodisch werken in het verpleeghuis

Met deze animatievideo bieden we een korte uitleg over methodisch werken volgens de PDCA-cyclus in de verpleeghuiszorg. We laten zien hoe methodisch werken op 3 verschillende niveaus binnen de verpleeghuiszorg bijdraagt aan betere kwaliteit van zorg voor de cliënten, werkplezier en continu leren voor medewerkers en de organisatie als geheel.

Bekijk de animatievideo

Je kunt de video ‘Methodisch werken in het verpleeghuis’ op YouTube bekijken en ook via YouTube delen of embedden in een presentatie of de website / het intranet van jouw organisatie. Wil je de video graag downloaden, dan raden wij aan om gebruik te maken van een download-tool zoals bijvoorbeeld de youtube downloader van Freemake.

Kennisdossier methodisch werken

De animatievideo methodisch werken is onderdeel van het kennisdossier methodisch werken van Waardigheid en trots op locatie. In dit kennisdossier vind je o.a. nog een achtergrondartikel met een infographic over methodisch werken in de verpleeghuiszorg, een reflectietool waarmee verpleeghuislocaties intern kunnen onderzoeken welke vraagstukken zich bij hen voordoen op het gebied van methodisch werken en een inspiratiebox met voorbeelden en instrumenten van zorgaanbieders van verpleeghuiszorg die methodisch werken op verschillende niveaus en in verschillende processen doorgevoerd hebben.

Geplaatst op: 11 februari 2021
Laatst gewijzigd op: 7 oktober 2021