Verslag congres Zoek het uit! – werken aan de Kennisinfrastructuur langdurige zorg

‘Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar.’ Dat was het thema van het landelijk congres over de kennisinfrastructuur in de ouderen- en gehandicaptenzorg dat plaats vond op 31 januari 2019 in NBC Congrescentrum Nieuwegein. Naast een plenair programma waren er drie rondes met workshops, masterclasses en lezingen.

Bekijk alle verslagen en presentaties van het ‘Congres: Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar’ op de website kennisinfrastructuurlangdurigezorg.nl

Jan Kremer: ‘Vertrouw me, ik wil samen leren’

De brug tussen kader en praktijk: dat is waar Jan Kremer over komt praten. Hij is onder meer voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut en vindt dat we in ons denken over kwaliteit in de zorg verder moeten kijken dan alleen naar getallen. “De volgende stap is: samen leren.” Lees meer over de presentatie van Jan Kremer.

Marius Buiting: Zevenduizend beschreven notitieblaadjes

Wat zouden we kunnen leren van iemand als Leonardo da Vinci? Wat kun je leren van de overbuurvrouw? Marius Buiting, directeur Vereniging voor toezichthouders in de zorg en welzijn (NVTZ) vraagt het zich af: Wetenschap: is dat vorming of vervorming? Is er de afgelopen eeuwen te veel ingezet op kennisvermeerdering en is het experiment op de achtergrond geraakt? Lees meer over de presentatie van Marius Buiting.

Panel: Begrijpen we elkaar wel goed genoeg?

Ervaringsdeskundige Vincent Ohlrichs maakt een spectaculaire opkomst, hij rolt uit de coulissen het podium op terwijl panelleider Lennart Booij hem voorstelt. “Gaat het over mij?” roept Vincent uit. Ja, het gaat vandaag inderdaad over Vincent en mensen zoals Vincent, de ervaringsdeskundigen. “Wordt er genoeg naar jullie geluisterd?” vraagt de panelleider. Lees het verslag van de paneldiscussie.

Animatievideo Kennisinfrastructuur langdurige zorg

Tijdens de plenaire opening van het congres werd een animatievideo getoond over hoe we samen in de Kennisinfrastructuur langdurige zorg kennis kunnen laten stromen en werken aan een cultuur waarin de verbinding tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk vanzelfsprekend is.

Bekijk en deel hieronder de animatievideo Kennisinfrastructuur langdurige zorg.

In het speciale congresmagazine leest u de verslagen en vindt u een beeldimpressie van het congres Zoek het uit!.

 


Geplaatst op: 1 februari 2019
Laatst gewijzigd op: 1 februari 2019