Leren tijdens symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg

Tijdens het symposium ‘Antibioticaresistentie en ouderenzorg’ op 14 november konden de ruim zeshonderd aanwezige professionals allerlei workshops volgen. In totaal hadden ze de keuze uit dertien workshops waarin verschillende problemen van antibioticaresistentie centraal stonden. Van ‘meekijken met de inspectie’ tot ‘wat te doen bij een CPE-uitbraak?’.

Gezelligheid versus gezondheid

In de workshop ‘Gezelligheid versus gezondheid’ spraken Hugo der Wal (VWS), Mariken van der Lubben (RIVM) en Jaap van Dissel (RIVM) samen met aanwezige zorgbestuurders over het probleem: gaat een goed resistentiebeleid de huiselijkheid in verpleeghuis niet in de weg zitten? Zo wordt er onder meer een spel gespeeld waarin de antwoorden die aanwezigen geven op een aantal vragen real-time op het grote scherm geprojecteerd worden.

Infectiepreventie: Even op de stoel van de inspectie

Tijdens de workshop ‘Infectiepreventie: Even op de stoel van de inspectie’ lieten Hedy Salomons en Margreet van der Veer van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd i.o. aanwezigen door de bril van de Inspectie kijken. Bezoekers kregen foto’s te zien van situaties die de Inspectie in de praktijk had aangetroffen. Op de stoelen van de aanwezigen lagen vier gekleurde kaarten: donkergroen, lichtgroen, geel en rood. Donkergroen is volledig in orde en rood is niet oké. Welke kaart trekken de bezoekers voor de getoonde situaties?

Meer weten


Geplaatst op: 22 december 2017
Laatst gewijzigd op: 15 maart 2019