Verslagen binnen Arbeidsmarkt

Afbeelding bij 'Regionale (arbeidsmarkt)aanpak Midden-Brabant en Nijmegen'

Regionale (arbeidsmarkt)aanpak Midden-Brabant en Nijmegen

In de regio's Midden-Brabant en Nijmegen werken zorgaanbieders verpleeghuiszorg, regionale opleidingsinstituten, regionale werkgeversorganisatie en zorgkantoor sámen aan de implementatie van het kwaliteitskader en aan het strategisch personeelsbeleid.

lees meer
Afbeelding bij 'Hbo-v’er in de ouderenzorg: uitdagend en divers'

Hbo-v’er in de ouderenzorg: uitdagend en divers

De behoefte aan hbo-verpleegkundigen is groot. Toch kiezen hbo-v’ers maar zelden voor de ouderenzorg of ze gaan er snel weer weg. Volgens Rob Winkens, hbo-verpleegkundige gerontologie geriatrie (hbo-VGG) bij Cicero Zorggroep, kan functiedifferentiatie uitkomst bieden.

lees meer
Afbeelding bij 'Goed werkgeverschap: een wervingsmagneet en vitale medewerkers'

Goed werkgeverschap: een wervingsmagneet en vitale medewerkers

Wat is goed werkgeverschap? En hoe word je een goede werkgever? Zorgorganisaties Azora en Frankelandgroep gaven op beide vragen het antwoord.

lees meer
Afbeelding bij 'Naar creatieve oplossingen voor personeelstekorten in de ouderenzorg'

Naar creatieve oplossingen voor personeelstekorten in de ouderenzorg

De krapte op de arbeidsmarkt plaatst de verpleeghuizen de komende jaren voor grote uitdagingen. En dat, zo bleek tijdens de workshop ‘Thuis in het Verpleeghuis en regionale arbeidsmarktaanpak’, leidt zowel op landelijk als regionaal niveau tot innovatieve en omvangrijke plannen om de krapte het hoofd te bieden.

lees meer
Afbeelding bij 'Zorgpact: samen leren en innoveren DOE je in de regio'

Zorgpact: samen leren en innoveren DOE je in de regio

Zorg, onderwijs en werkgevers komen tot regionale oplossingen voor de toekomstige arbeidsmarkt onder de paraplu van Zorgpact. Tijdens een workshop op het congres 'Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie' laten drie koplopers zien wat zij concreet samen doen om straks betere zorg te realiseren.

lees meer
Afbeelding bij 'Hoe verkoop je je organisatie als werkgever?'

Hoe verkoop je je organisatie als werkgever?

‘Don’t sell the job, sell the culture als je je organisatie wilt verkopen als aantrekkelijke werkgever’, dat kwam naar voren tijdens de Communicatiekring van Waardigheid en trots organiseerde op 15 maart. Hoe interesseer je mensen voor een loopbaan in de langdurige zorg bij jouw organisatie?

lees meer
Afbeelding bij 'Hugo de Jonge in discussie met verpleeghuisbestuurders'

Hugo de Jonge in discussie met verpleeghuisbestuurders

Wat gaat het programmaplan Thuis in het verpleeghuis betekenen voor de verpleeghuizen? ActiZ organiseerde op 23 april een ledenraadbijeenkomst waarbij verpleeghuisbestuurders hierover vragen konden stellen aan minister Hugo de Jonge.

lees meer
Afbeelding bij 'Innovatieve praktijkroute in Zeeland trekt studenten'

Innovatieve praktijkroute in Zeeland trekt studenten

Meer personeel voor de ouderenzorg is een uitdaging. Vijf zorgorganisaties, 2 onderwijsinstellingen, het zorgkantoor en arbeidsmarktorganisatie ViaZorg ontwikkelden de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg.

lees meer
Afbeelding bij 'Zorgorganisatie Aafje: Vakmanschap ontwikkelen in veranderende tijden'

Zorgorganisatie Aafje: Vakmanschap ontwikkelen in veranderende tijden

Zorgorganisatie Aafje besloot niet langer kennis te ‘zenden’, maar te zoeken naar ‘leertransfers’ die beklijven. Bij Aafje vindt leren op de werkvloer plaats. Twintig leercoaches helpen de medewerkers om zich blijvend te ontwikkelen.

lees meer
Afbeelding bij 'Een plus in kwaliteit voor onderwijs en praktijk'

Een plus in kwaliteit voor onderwijs en praktijk

In Midden-Brabant werkt de Zorgacademie – een regionaal samenwerkingsverband van onderwijs en zorg – sinds een jaar hard aan de arbeidsproblematiek in de ouderenzorg. Meer mensen enthousiast maken voor werken in de zorg, meer stageplaatsen creëren en uitstroom voorkomen zijn belangrijke ingrediënten van de brede aanpak.

lees meer
Afbeelding bij 'Verslag Communicatiekring Arbeidsmarktcommunicatie: Hoe raak je mensen?'

Verslag Communicatiekring Arbeidsmarktcommunicatie: Hoe raak je mensen?

Tijdens de communicatiekring Arbeidsmarktcommunicatie op 15 maart 2018 stond de vraag centraal hoe zorgorganisaties andere wegen kunnen bewandelen om aan voldoende goed gekwalificeerde medewerkers te komen. Een verslag.

lees meer
Afbeelding bij 'Arbeidsmarktcommunicatie: De aanpak van Vivent'

Arbeidsmarktcommunicatie: De aanpak van Vivent

Het is dé uitdaging voor bijna iedere zorgorganisatie: personeel aantrekken én behouden. Hoe kunnen communicatieprofessionals daaraan bijdragen? Waardigheid en trots wijdde er een informatieve ochtend aan. Jojanneke Hermes, recruiter bij Vivent, sloot de ochtend af met een inkijkje in de praktijk.

lees meer
Afbeelding bij 'Arbeidsmarktcampagne ‘Hbo-v in de ouderenzorg’'

Arbeidsmarktcampagne ‘Hbo-v in de ouderenzorg’

Tijdens de communicatiekringbijeenkomst op 14 december 2017 gaf Rinske de Waard een kijkje achter de schermen van de succesvolle campagne ‘Hbo-v in de ouderenzorg – daar zit meer achter’. Een verslag.

lees meer
Afbeelding bij 'In 5-stappen naar betere arbeidsmarktcommunicatie'

In 5-stappen naar betere arbeidsmarktcommunicatie

Inge Beckers, adviseur HR-communicatie, zoomde tijdens de communicatiekringbijeenkomst in op arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Lees het verslag van de interactieve sessie.

lees meer
Afbeelding bij 'Communicatiekring Arbeidsmarktcommunicatie in de langdurige zorg'

Communicatiekring Arbeidsmarktcommunicatie in de langdurige zorg

Het is dé uitdaging voor bijna iedere zorgorganisatie: personeel aantrekken én behouden. Hoe kunnen communicatieprofessionals daaraan bijdragen? Waardigheid en trots wijdde een informatieve ochtend aan arbeidsmarktcommunicatie. Een verslag.

lees meer
Afbeelding bij 'Samenwerking tussen zorg en onderwijs brengt partijen in de Flevopolder dichter ..'

Samenwerking tussen zorg en onderwijs brengt partijen in de Flevopolder dichter bij elkaar

Tijdens de verankering van ‘de nieuwe zorgmedewerker’ liep Woonzorg Flevoland tegen een belangrijk issue aan. Het curriculum van het onderwijs sloot niet voldoende aan bij de visie op belevingsgericht werken.

lees meer
Afbeelding bij 'Arbeidsmarktaanpak Zeeland werkt: 20% meer leerlingen aangemeld bij zorgopleidin..'

Arbeidsmarktaanpak Zeeland werkt: 20% meer leerlingen aangemeld bij zorgopleidingen

20% meer aanmeldingen bij zorgopleidingen. Hoe? 5 zorgorganisaties, Scalda, Hogeschool Zeeland, en zorgkantoor CZ werken samen met ‘De Zeeuwse aanpak’

lees meer
Afbeelding bij 'Verslag HRD-Netwerkbijeenkomst 13 juni'

Verslag HRD-Netwerkbijeenkomst 13 juni

HR(D)- en opleidingsmanagers verzamelden zich 13 juni om samen verder te komen met hun personeelsopgaven in het licht van het nieuwe Kwaliteitskader.

lees meer
Afbeelding bij 'Presentaties 3 juli, workshopronde 2 – ‘Waardigheid en trots-congres..'

Presentaties 3 juli, workshopronde 2 – ‘Waardigheid en trots-congresdagen’

Op 3 & 4 juli vonden de 'Waardigheid en trots-congresdagen' plaats. Bekijk hier de workshops van congresdag 1 (3 juli) ronde 2, en download de presentaties.

lees meer
Afbeelding bij 'Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg verbindt onderwijs en ouderenzorg'

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg verbindt onderwijs en ouderenzorg

Dinsdag 14 maart 2017 ondertekenden het Zeeuwse mbo, hbo en vijf zorgorganisaties, minister Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Van Rijn (VWS) de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg. Een arbeidsmarktinitiatief dat regionale verbindingen legt tussen het onderwijs en de ouderenzorg.

lees meer