Vacature: senior adviseurs voor Waardigheid en Trots op locatie (minimaal 24 uur)

Heb jij affiniteit met het duurzaam verbeteren van de langdurende zorg? Ben je ondernemend, klantgericht en senior adviseur? En bijt je je graag vast in complexe projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie

Als senior adviseur langdurige zorg ben je breed inzetbaar, maar in eerste instantie werk je vooral voor het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots op locatie. Dit programma werkt aan de verdere kwaliteitsverbetering van de verpleeghuiszorg in Nederland en wordt uitgevoerd door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Voldoende tijd, aandacht en goede zorg voor alle verpleeghuisbewoners, dat is de centrale doelstelling van Waardigheid en trots op locatie. Voor alle verpleeghuisbewoners, nu en in de toekomst en op elke locatie. Deelnemende verpleeghuislocaties krijgen met een scan inzicht in de mate waarin zij voldoen aan de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Afhankelijk van hun ontwikkelpunten krijgen zij ondersteuning op maat. Lees meer informatie over het programma.

Wat we zoeken

Als senior adviseur heb je een heldere visie op de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen. Je kent het kwaliteitskader als geen ander en weet wat er speelt op de werkvloer. Je bent een geboren coach die verpleeghuislocaties begeleidt bij het scannen en daarin een standpunt durft in te nemen. Je hebt daarvoor een ruim palet aan instrumenten en vaardigheden tot je beschikking. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, staat stevig in je schoenen, hebt het vermogen om te bewegen in verschillende (complexe) samenwerkingsrelaties en je kunt veranderingen in gang zetten. De uitkomsten van je projecten vertaal je op een natuurlijk manier naar kennis- en onderzoeksvraagstukken en je onderkent het belang daarvan voor de praktijk en de gebruiker.

Je hebt:

 • een academisch werk- en denkniveau;
 • 3-5 jaar ervaring als senior adviseur en projectleider in de langdurige zorg;
 • gedegen kennis van minimaal één van de acht thema’s uit het kwaliteitskader verpleeghuiszorg;
 • aantoonbare blijvende verandering in de kwaliteit van de organisatie bewerkstelligd;
 • ruime ervaring met probleemanalyse, opstellen plan van aanpak, uitvoering en borging;
 • aantoonbare affiniteit met onderzoek en kennismanagement;
 • sterke communicatieve vaardigheden.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • het uitvoeren van scans;
 • het coachen van aanbieders of locaties bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg;
 • ophalen, verdiepen, verrijken van kennis uit de trajecten;
 • actief bijdragen aan kennisverspreiding.

Je bent flexibel en door de week voor minimaal 24 uur inzetbaar.

Wie we zijn

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor de langdurende zorg. Met publiek geld ontwikkelen, verspreiden en implementeren we kennis voor het hele werkveld. Daarnaast voeren we opdrachten uit voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties. We hebben dus te maken met verschillende soorten opdrachten en uiteenlopende belangen. Maar ons vertrekpunt is steeds hetzelfde: zorgprofessionals versterken zodat zij goede, efficiënte en betaalbare zorg kunnen geven aan ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte. We doen dat samen met zorgprofessionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties. Bij Vilans werken bijna tweehonderd medewerkers, de meesten met ervaring in de langdurende zorg.

Wat we bieden

De aanstelling is tijdelijk voor de duur van 14 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring bij een 36-urige werkweek (schaal 11/12, CAO Sociaal Werk). Vilans biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden. Je vindt ons op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.

Geïnteresseerd?

Voel je je aangesproken? Laat het ons weten! Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier. Je kan reageren tot 26 maart 2019.

Meer weten

Heb  je vragen? Neem contact op met Janneke Bosman, adviseur HRM, via 030 789 2347. Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Anneke Augustinus, directeur programmamanagement, via 06 213 11 806. Wij hebben deze vacature tegelijkertijd in- en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.