Tools hygiënische werkomgeving

Ga aan de slag met deze tools hygiënische werkomgeving om meer inzicht te krijgen in wat goed gaat en wat beter kan met de hygiëne in jouw werkomgeving.

Ga aan de slag met jouw hygiënische werkomgeving en breng jouw werkomgeving in beeld, maak foto’s van schone plekken of juist van plekken die wel wat meer schoonmaakmiddel kunnen gebruiken. Wil je graag meer inzicht in hoe jouw team werkt aan een hygiënische werkomgeving? Ga dan aan de slag met de stellingen.

Werkomgeving in beeld

Staan jullie in je team vaak genoeg stil bij een hygiënische werkomgeving? Om het gesprek hierover op de afdeling te starten, hebben we dit handige hulpmiddel gemaakt. Door een aantal stappen te volgen breng je in kaart wat goed gaat en wat beter kan in jouw werkomgeving.

Foto’s maken met Floor App

Maak aandachtspunten en successen in het hygiënisch werken inzichtelijk en bespreekbaar met de Floor App. Met deze app maak je foto’s van situaties die een compliment of juist extra aandacht verdienen als het om hygiënisch werken gaat. Vergelijkbaar met de tool ‘Werkomgeving in beeld’, maar dan heel gemakkelijk via een app.

Stellingen Zorgen voor een hygiënische werkomgeving

Aan de hand van een aantal stellingen krijg je samen met je team inzicht in de manier waarop er nu gewerkt wordt aan een schone en hygiënische werkomgeving en hoe daarbij samengewerkt wordt.

Vijf aandachtspunten over hygiëne voor zorgmedewerkers

Ook zorgmedewerkers krijgen te maken met schoonmaken in het verpleeghuis. Bijvoorbeeld bij ongelukken op het toilet bij een bewoner tijdens de avonddienst. Wat is belangrijk bij het schoonmaken? Lees deze vijf aandachtspunten over hygiëne voor zorgmedewerkers.

Meer weten

Geplaatst op: 26 april 2021
Laatst gewijzigd op: 28 april 2021