Vilans toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’

Wilt u de regeldruk binnen uw organisatie in kaart brengen en terug dringen? Dat kan met de vernieuwde toolkit  ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ De toolkit is een praktisch instrument om onnodige registraties in de langdurige zorg op te sporen en terug te dringen.

In 4 stappen registraties terugdringen

Met de toolkit  ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ kunt u in vier stappen (onnodige) registraties opsporen, efficiënter inrichten of afschaffen. Het actieplan helpt om het terugdringen van registraties een concreet vervolg te geven binnen uw organisatie. Het actieplan geeft inzicht in welke actiepunten er nodig zijn, wie en wat u nodig hebt om aan de slag te gaan.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het registreren in de zorg de pan uit rijst. Toch kunnen niet alle checklists, scorelijsten en formulieren zomaar geschrapt worden. Sommige registraties zijn namelijk wel degelijk van belang, maar kunnen bijvoorbeeld slimmer worden ingericht. De toolkit geeft u inzicht hoe u en uw collega’s denken over bepaalde registraties. Hoe u ermee omgaat in de praktijk en hoe dit anders kan.

De toolkit bestaat uit:

  • Instructiekaart ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’
  • Speelveld ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’
  • Actieplan aanpak registraties; de vervolgstap op het speelveld
  • Posters
  • Zelf aanschaffen: post-its en stickertjes.

Meer weten

Geplaatst op: 20 juli 2016
Laatst gewijzigd op: 26 februari 2019