3-luik gratis Vilans webinars: met minder inspanningen hetzelfde resultaat

Goede zorg kost tijd. Hoe deel je de beschikbare tijd het beste in? In 3 webinars van een half uur leer je hoe je met minder inspanningen hetzelfde resultaat bereikt.

1. Elke dag een beetje beter

Elke dag loop je als zorgmedewerker tegen dingen aan die je belemmeren om je werk optimaal te doen. Bijvoorbeeld dat je op zoek moet naar hulpmiddelen, omdat een collega ze op een andere plek heeft neergelegd dan gebruikelijk. Deze webinar helpt je om dit soort verspilling op je werk te herkennen én samen met collega’s aan te pakken. Stan Janssen (expert Betaalbare zorg en kwaliteit van Vilans) vertelt in het webinar ‘Elke dag een beetje beter’ over de belangrijkste principes van de Leanfilosofie die je hierbij kunnen helpen. Zo houd je meer tijd over voor datgene waar het om gaat: goede zorg voor cliënten.

Bekijk het online webinar ‘Elke dag een beetje beter’

2. Slim zorgen

Else Stapersma (projectleider Slim zorgen) vertelt in het webinar ‘Slim zorgen’ hoe je onnodige zorghandelingen opspoort en terugdringt. Ze presenteert 12 zorghandelingen waar alternatieven voor zijn of die afgeschaft kunnen worden. Daarnaast licht ze de belangrijkste principes en het stappenplan van Slim zorgen toe. Tot slot vertelt ze over de ervaringen van zorgorganisaties die aan de slag gingen met Slim zorgen.

Bekijk het online webinar ‘Slim zorgen’

3. Weg met de registratielast

Sabina Mak (projectleider terugdringen registratielasten bij Vilans) geeft samen met de gezondheidsjuristen Wim Wickering en Linsey Schaftenaar van de Zorg Zaken Groep, in het webinar ‘Weg met de registratielast’ een toelichting op de oorsprong van de registraties en een aantal veelvoorkomende misverstanden. Mak presenteert kort een aanpak waarmee je als organisatie aan de slag kunt om registraties die je jezelf opgelegd hebt op te ruimen. Bekijk ook het overzicht van wettelijk verplichte registraties.

Bekijk het online webinar ‘Weg met de registratielast’

Bron: zorgvoorbeter.nl

Geplaatst op: 19 augustus 2016
Laatst gewijzigd op: 5 november 2018