Lespakket training kwaliteitsverpleegkundigen

Er zijn steeds meer kwaliteitsverpleegkundigen in de verpleeghuizen en thuiszorg nodig. Dit lespakket helpt staffunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen en coaches om verpleegkundigen binnen hun eigen organisatie op te leiden tot kwaliteitsverpleegkundigen.  Heb je vragen over dit lespakket? Neem dan gerust contact op met Elly van Haaren, telefoonnummer 06 – 39 04 77 51 of e-mail naar mail@ellyvanhaaren.nl.

Een kwaliteitsverpleegkundige heeft andere vaardigheden nodig dan een verpleegkundige. Met behulp van dit lespakket help jij jouw collega’s de juiste vaardigheden onder de knie krijgen.

Kwaliteitsverpleegkundigen zijn meestal samen met de rest van het team verantwoordelijk voor het op orde houden van de kwaliteit van de zorg. Kwaliteitsverpleegkundigen hebben zicht op hoe de kwaliteit van de zorg ervoor staat, nemen het team mee in verbeteringen en begeleiden collega’s op de werkvloer. Zij werken meestal in een zelfsturend team, maar soms ook in teams met een teamleider.

Inhoud lespakket

De stof gaat over vier thema’s verdeeld over vijf lessen van drie uur met drie huiswerkopdrachten.

De thema’s zijn:

  • Wet- en regelgeving.
  • Zorginhoudelijke kennis.
  • Rol en positie van de kwaliteitsverpleegkundige.
  • Coachen en ondersteunen van collega’s in het team.

Verdeeld over de lessen:

Theorie wordt afgewisseld met opdrachten. Sommige opdrachten horen bij één thema, andere kunnen bij ieder thema uitgevoerd worden. De trainer en de deelnemers bepalen de volgorde van de lessen en opdrachten. Iedere les duurt drie uur.

Meer weten

Wil jij weten of dit ook iets is voor jouw team of organisatie? Of wil je binnen jouw organisatie een training organiseren? Neem gerust contact op met Elly van Haaren, telefoonnummer 06 – 39 04 77 51 of e-mail naar mail@ellyvanhaaren.nl.


Geplaatst op: 20 januari 2019
Laatst gewijzigd op: 1 maart 2019