Lespakket training kwaliteitsverpleegkundigen

Er zijn steeds meer kwaliteitsverpleegkundigen in de verpleeghuizen en thuiszorg nodig. Een kwaliteitsverpleegkundige heeft andere vaardigheden nodig dan een verpleegkundige. Het lespakket ‘training kwaliteitsverpleegkunidgen’ helpt staffunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen en coaches om verpleegkundigen binnen hun eigen organisatie op te leiden tot kwaliteitsverpleegkundigen. 

Heb je vragen over dit lespakket? Neem dan gerust contact op met Elly van Haaren, telefoonnummer 06 – 39 04 77 51 of e-mail naar mail@ellyvanhaaren.nl.

Kwaliteitsverpleegkundigen zijn meestal samen met de rest van het team verantwoordelijk voor het op orde houden van de kwaliteit van de zorg. Kwaliteitsverpleegkundigen hebben zicht op hoe de kwaliteit van de zorg ervoor staat, nemen het team mee in verbeteringen en begeleiden collega’s op de werkvloer. Zij werken meestal in een zelfsturend team, maar soms ook in teams met een teamleider.

Inhoud lespakket

De inhoud van het lespakket bestaat uit vier thema’s:

  • Wet- en regelgeving.
  • Zorginhoudelijke kennis.
  • Rol en positie van de kwaliteitsverpleegkundige.
  • Coachen en ondersteunen van collega’s in het team.

Verdeeld over 5 lessen van drie uur:

Theorie wordt afgewisseld met opdrachten. Sommige opdrachten horen bij één thema, andere kunnen bij ieder thema uitgevoerd worden. De trainer en de deelnemers bepalen de volgorde van de lessen en opdrachten.

Meer weten

Wil jij weten of dit lespakket ook iets is voor jouw team of organisatie? Of wil je binnen jouw organisatie een training organiseren? Neem gerust contact op met Elly van Haaren, telefoonnummer 06 – 39 04 77 51 of e-mail naar mail@ellyvanhaaren.nl.

Geplaatst op: 20 januari 2019
Laatst gewijzigd op: 9 december 2019