Aan de slag met digitale dagbesteding? Digidoeboek helpt hierbij

Verschillende organisaties zochten tijdens de lockdown naar digitale alternatieven voor dagbesteding omdat hun dagbestedingslocaties moesten sluiten. In 2020 deed Vilans daarom een verkenning naar de mogelijkheden van digitale dagbesteding. Ook onderzocht Vilans de mogelijkheden om digitaal contact ‘warmer’ te maken om zo het gemis aan nabijheid en aanraking te verminderen. Lees in het Digidoeboek tips, praktische opdrachten en inspirerende foto’s om een start te maken met digitale dagbesteding met warm contact.

Via een reeks online en fysieke bijeenkomsten bracht Vilans zorgorganisaties bij elkaar om onderling ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen rond de thema’s ‘Digitale Dagbesteding’ en ‘Warm Contact’. Organisaties kregen daarnaast een uitprobeerbox met daarin verschillende technologieën en producten. Denk hierbij aan een speaker en webcam of een geluidsband die trillingen geeft op het ritme van muziek.

Meer ‘warme’ digitale dagbesteding met Digidoeboek 

De geleerde lessen en praktijkervaringen die de zorgorganisaties hebben opgedaan zijn gebundeld in het Digidoeboek. Het doel van dit boek is om je te inspireren en op ideeën te brengen hoe je zelf aan de slag kan en laagdrempelig kan experimenteren met ‘Digitale Dagbesteding’ en ‘Warm Contact’. Zo vind je tips, praktische opdrachten en inspirerende foto’s om een start te maken met digitale dagbesteding. Hiermee kun je op je eigen manier en op je eigen tempo digitale dagbesteding met oog voor warm contact opzetten binnen jouw organisatie.

Meer weten

Geplaatst op: 14 maart 2022
Laatst gewijzigd op: 6 januari 2023