Tools binnen Technologie

Publicatie: Juridische vragen en antwoorden over cliëntportalen

Samen met acht zorgorganisaties uit Waardigheid en trots, Ruimte voor verpleeghuizen en jurist Carolien Jobse (Corvers) bundelden we de meest voorkomende (juridische) vragen en dilemma’s over het gebruik van cliëntportalen. Waar mogelijk formuleerden we ook de antwoorden op deze vragen.

lees meer

Mogelijkheden zorgdomotica in nachtzorg met tips

'Mogelijkheden zorgdomotica in nachtzorg' van Vilans bevat resultaten van onderzoek naar de (on)mogelijkheden van de nieuwe generatie zorgdomotica. Deze domotica kan de werkdruk van nachtzorgmedewerkers verminderen en de privacy en veiligheid van bewoners vergroten. Met tips voor implementatie.

lees meer

Implementatietoolkit Technologie in de zorg

In de Implementatietoolkit Technologie vind je per stap van het implementatieproces uitleg, tips, tools en praktische voorbeelden van organisaties uit Waardigheid en trots.

lees meer

5 zorginnovaties uitgelicht

Er verschijnen steeds meer zorginnovaties op de markt, met als doel om zorg te verbeteren of versimpelen. 5 innovaties worden toegelicht.

lees meer

Overzicht van digitale platforms voor communicatie met familie en mantelzorgers

Veel familieleden en mantelzorgers zijn online vaardig. Voor zorgorganisaties is het aantrekkelijk om te kunnen communiceren met naasten via digitale platforms.

lees meer