Tools

Afbeelding bij 'Kennisdossier Toekomst verpleegzorg'

Kennisdossier Toekomst verpleegzorg

25 mei 2023 - Er is een fundamentele transitie nodig, waarbij we aan de slag moeten met het inrichten van andere vormen van zorgen, wonen en werken. In het kennisdossier Toekomst verpleegzorg vind je voorbeelden, tips, tools en inspiratie die je helpen stappen te zetten in de transitie.

Afbeelding bij 'Samenwerken met de eerste contactpersoon van een bewoner: vijf tips en handvatte..'

Samenwerken met de eerste contactpersoon van een bewoner: vijf tips en handvatten

11 mei 2023 - De eerste contactpersoon van een bewoner wordt soms wel geacht om ‘het schaep met de 5 poten’ te zijn. In dit kennisprodukt over samenwerken met de eerste contactpersoon in het verpleeghuis, geven we je voor elke 'poot' tips en handvatten.

Afbeelding bij 'Vormgeven aan toekomstbestendige ouderenzorg Salland met gespreksleidraad ‘..'

Vormgeven aan toekomstbestendige ouderenzorg Salland met gespreksleidraad ‘prettig oud worden’

9 mei 2023 - Prettig oud worden in Salland. Daarover spraken (toekomstig) ouderen en zorg en welzijnsprofessionals met elkaar. Lees meer over de aanpak van dit gesprek en gebruik de gespreksleidraad.

Afbeelding bij 'Kennisdossier Langer thuis – VPT, MPT en PGB'

Kennisdossier Langer thuis – VPT, MPT en PGB

20 april 2023 - In het kennisdossier ‘Langer thuis - VPT, MPT en PGB’ bieden we inspiratie en tools rondom het aanbieden van Wlz-zorg thuis.

Afbeelding bij 'Kennisdossier cultuursensitieve zorg'

Kennisdossier cultuursensitieve zorg

27 maart 2023 - Aandacht voor cultuursensitieve zorg wordt steeds belangrijker. Een groeiend aantal mensen met een migratieachtergrond heeft namelijk zorg nodig. Maar hoe zorg je voor cultuursensitieve verpleegzorg? Bekijk de kennis, tools en aandachtspunten in het kennisdossier.