Tools

Afbeelding bij 'Kennisdossier Werken met plezier'

Kennisdossier Werken met plezier

29 juli 2021 - Hoe kun je bijdragen aan meer werkplezier en medewerkers behouden voor je organisatie? In het kennisdossier Werken met plezier vind je voorbeelden, tips, tools en inspiratie om het werkplezier te bevorderen.

thema: Arbeidsmarkt (141)

Afbeelding bij 'Kennisdossier Van werkplek naar leerplek'

Kennisdossier Van werkplek naar leerplek

1 juli 2021 - Leren op de werkplek is voor veel zorgmedewerkers belangrijk en kan op allerlei manieren. Laat je inspireren door de tools en praktijkvoorbeelden.

Afbeelding bij 'Overzicht verplichte registraties in de langdurige zorg'

Overzicht verplichte registraties in de langdurige zorg

1 juli 2021 - Om onnodig registreren te voorkomen is er een handig overzicht van verplichte registraties voor de intramurale ouderenzorg.

Afbeelding bij 'Kennisdossier Vitaal op het werk'

Kennisdossier Vitaal op het werk

1 juli 2021 - Medewerkers in de zorg zijn vaak zeer bevlogen maar de werkdruk is hoog. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan vitaliteit, tevredenheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In dit kennisdossier vind je hiervoor diverse praktijkvoorbeelden en tools.

thema: Arbeidsmarkt (141)

Afbeelding bij 'Kennisdossier Strategische personeelsplanning'

Kennisdossier Strategische personeelsplanning

1 juli 2021 - Voor het behoud van medewerkers is het belangrijk dat alle medewerkers aantrekkelijke functies kunnen bekleden, passend bij hun ervaring, opleiding en persoonlijke drijfveren. Hoe kan strategische personeelsplanning hieraan bijdragen?

Afbeelding bij 'Implementatie van leren en verbeteren bij verpleeghuislocaties'

Implementatie van leren en verbeteren bij verpleeghuislocaties

21 juni 2021 - De ervaringen van zes verpleeghuizen met de implementatie van leren en verbeteren zijn in kaart gebracht en vertaald naar acht stappen.

Afbeelding bij '7 tips voor een multidisciplinair overleg'

7 tips voor een multidisciplinair overleg

26 mei 2021 - De ervaring van ouderenzorgorganisatie Tangenborgh met een multidisciplinair overleg levert tips op voor een constructief MDO. Download en gebruik deze 7 praktische tips.

Afbeelding bij 'Kennisdossier domeinoverstijgend samenwerken'

Kennisdossier domeinoverstijgend samenwerken

10 mei 2021 - Zorgen dat kwetsbare ouderen langer het leven kunnen leven zoals ze dat willen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat is het doel van domeinoverstijgend samenwerken. Bekijk deze kennisproducten over domeinoverstijgend samenwerken.

Afbeelding bij 'GRIP-venster: grip krijgen op resultaten'

GRIP-venster: grip krijgen op resultaten

30 april 2021 - De tool ‘GRIP-venster’ ondersteunt bij het cyclisch werken met de PDCA-cyclus en het krijgen van grip op resultaten. De nadruk bij deze tool ligt op het borgen.

Afbeelding bij 'Vijf tips over hygiëne voor zorgmedewerkers'

Vijf tips over hygiëne voor zorgmedewerkers

26 april 2021 - Ook zorgmedewerkers krijgen te maken met schoonmaken. Wat is belangrijk bij het schoonmaken? Lees deze vijf tips over hygiëne.

thema: Veiligheid (253)