Tools

Afbeelding bij 'Aan de slag met persoonsvolgende bekostiging: De waarde trechter'

Aan de slag met persoonsvolgende bekostiging: De waarde trechter

Voor zorgaanbieders die bezig zijn met het invoeren van een vorm van persoonsvolgend budget in hun organisatie biedt de 'waarde trechter' verdieping op de vraag waar welke waarde van het Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) kan landen in de organisatie en hoe je op die plek medezeggenschap van cliënten organiseert.

lees meer
Afbeelding bij 'Stappenplan Zorg en dwang'

Stappenplan Zorg en dwang

Op 1 januari  2020 gaat de Wet zorg en dwang in. Hierbij geldt: als het niet lukt om een vrijwillig alternatief te vinden, moet de zorgorganisatie het stappenplan Zorg en Dwang doorlopen.

lees meer
Afbeelding bij 'Infographic Verantwoorde personeelssamenstelling'

Infographic Verantwoorde personeelssamenstelling

ActiZ heeft de normen voor een verantwoorde personeelssamenstelling, die in januari dit jaar zijn opgenomen in het register van het Zorginstituut Nederland,  samengevat in een infographic.

lees meer
Afbeelding bij 'Werkvorm Strip over Wet zorg en dwang'

Werkvorm Strip over Wet zorg en dwang

Met de strip over de Wet zorg en dwang kun je in teamverband een gesprek hebben over de Wet zorg en dwang die op 1 januari 2020 ingaat.

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – Roostertool'

Toolkit personeelssamenstelling – Roostertool

De Roostertool is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. Met behulp van de Roostertool optimaliseer je de 24-uurs roostering op basis van cliëntbehoeften.

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – ZiensWijzer'

Toolkit personeelssamenstelling – ZiensWijzer

De ZiensWijzer is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. De ZiensWijzer helpt om inzichten uit het Dashboard en het Roostergesprek te doorgronden.

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – Handreiking'

Toolkit personeelssamenstelling – Handreiking

De Handreiking is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. In de Handreiking vind je manieren om met je team beter aan te sluiten op de wens van de bewoner(s).

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – Strategische personeelsplanning'

Toolkit personeelssamenstelling – Strategische personeelsplanning

De tool Strategische Personeelsplanning is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. De tool Strategische Personeelsplanning is een roadmap voor vormgeving en inrichting van toekomstgerichte personeelsplanning.

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – Reflectiegesprek'

Toolkit personeelssamenstelling – Reflectiegesprek

Het Reflectiegesprek is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. Het Reflectiegesprek helpt om de verantwoorde personeelssamenstelling en de kwaliteit van zorg te verbeteren door ‘dat wat ertoe doet’ vanuit het perspectief van de cliënt, het personeel en de organisatie samen te brengen.

lees meer
Afbeelding bij 'Toolkit personeelssamenstelling – Dashboard'

Toolkit personeelssamenstelling – Dashboard

Het Dashboard is onderdeel van de toolkit personeelssamenstelling. Met het dashboard kunnen personele gegevens eenvoudig grafisch inzichtelijk gemaakt worden.

lees meer