Tools

Afbeelding bij 'Methode Evidence Based Practice (EBP): zorg volgens de laatste inzichten'

Methode Evidence Based Practice (EBP): zorg volgens de laatste inzichten

14 maart 2023 - Werken volgens de methode Evidence Based Practice (EBP) verbetert en verhoogt de kwaliteit en veiligheid van zorg doordat zorg verleend wordt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, rekening houdend met de wens van de cliënt en de expertise van de medewerkers.

Afbeelding bij 'Ervaringen Centraal: ervaringen delen en gebruiken verbetert de zorg voor bewone..'

Ervaringen Centraal: ervaringen delen en gebruiken verbetert de zorg voor bewoners

9 maart 2023 - Leyden Academy ontwikkelde samen met Respect en ZZG Zorggroep de methode Ervaringen Centraal om die ervaringen te verzamelen, bundelen en delen zodat ze kunnen worden gebruikt om de zorg voor de bewoner helemaal op de persoon af te stemmen.

Afbeelding bij 'Kennisdossier Medisch-generalistische zorg'

Kennisdossier Medisch-generalistische zorg

13 februari 2023 - In het kennisdossier Medisch-generalistische zorg lees je hoe zorgaanbieders in de regio’s medisch-generalistische zorg duurzaam organiseren.

Afbeelding bij 'Lerende netwerken in de verpleeghuiszorg'

Lerende netwerken in de verpleeghuiszorg

30 januari 2023 - Lerende netwerken in de verpleeghuiszorg hebben hun meerwaarde inmiddels bewezen. Lees alles over deelnemen aan een lerende netwerk, of een netwerk opzetten!

Afbeelding bij 'Handreiking: Strategische personeelsplanning als middel voor continuïteit'

Handreiking: Strategische personeelsplanning als middel voor continuïteit

24 januari 2023 - De handreiking Strategische personeelsplanning ondersteunt het samen denken en praten over een strategische personeelsplanning. De handreiking zoomt in op drie componenten: formatie in balans, teams in balans en organisatie in balans én hoe deze componenten succesvol samen kunnen komen.