Persoonsvolgende bekostiging

Afbeelding bij Persoonsvolgende bekostiging

Persoonsvolgende bekostiging kan verpleeghuizen helpen bij het meer cliëntgericht werken. In het kader van Waardigheid en trots zijn er 2 thema-groepen ingesteld rondom persoonsvolgende bekostiging. De ene groep richt zich op persoonsvolgende bekostiging in de instelling waarbij de cliënt zeggenschap krijgt over de beschikbare middelen, zodat deze maatwerk krijgt. De andere groep richt zich op persoonsvolgende bekostiging in de keten warbij is ingezet op een omslag in het inkoopbeleid van zorgkantoren zodat cliënten terecht kunnen bij het verpleeghuis van hun voorkeur (als daar plaatsen beschikbaar zijn) in plaats van op de wachtlijst te komen of naar een ander verpleeghuis te moeten.

  • Overzicht
  • 21 Praktijkvoorbeelden
  • 2 Tools
  • 2 Beleidsstukken
  • 14 Actueel
  • 22 Verslagen

Uitgelicht

Afbeelding bij 'Aan de slag met persoonsvolgende bekostiging: De waarde trechter'

Aan de slag met persoonsvolgende bekostiging: De waarde trechter

Voor zorgaanbieders die bezig zijn met het invoeren van een vorm van persoonsvolgend budget in hun organisatie biedt de 'waarde trechter' verdieping op de vraag waar welke waarde van het Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) kan landen in de organisatie en hoe je op die plek medezeggenschap van cliënten organiseert.

lees meer
Afbeelding bij 'Meer weten over persoonsvolgende bekostiging?'

Meer weten over persoonsvolgende bekostiging?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief over persoonsvolgende bekostiging of ontvang informatie over bijeenkomsten. Liever persoonlijk contact? Bel of e-mail met een expert.

lees meer