SPOT ON: thema’s verpleeghuiszorg uitgelicht

In 2021 starten we met de campagne: SPOT ON. Elke laatste week van de maand zetten we één belangrijk thema voor de verpleeghuiszorg centraal. Bijvoorbeeld een thema uit het kwaliteitskader of een ander urgent thema. In deze themaweken organiseren we online webinars, publiceren we praktische tools en delen we mooie interviews en video’s. Kortom: doe in een week inspiratie en kennis op over het thema.

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie rondom de SPOT ON campagne. Wanneer zijn de themaweken, welke thema’s staan centraal en alle kennis van de weken die al geweest zijn.

Programma maart – april

SPOT ON: zorgen voor elkaar | 22 – 26 maart 2021

De werkdruk in de zorg is hoog. Door corona is dat nog extra naar voren gekomen. Er is veel stress en een burn out ligt vaak op de loer voor zorgmedewerkers. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarom staat maart in het teken van ‘zorgen voor elkaar’. Een thema voor zowel de medewerkers als het management en HR:

  • Hoe houden jullie als collega’s het met elkaar vol en hoe zorg je voor elkaar?
  • Hoe faciliteert de organisatie dit en is hier aandacht voor vanuit leidinggevenden en HR?

Deze thema’s staan centraal in online sessies, zowel voor zorgmedewerkers als voor HR en management. Ook laten we zien hoe dit in de praktijk wordt vormgegeven.

  • Bekijk binnenkort het volledige programma van maart

SPOT ON: veiligheid | 26 – 30 april 2021

April staat in het teken van veiligheid. Meer informatie volgt z.s.m.

  • Bekijk binnenkort het programma van april

SPOT ON

Komend jaar worden of blijven een aantal thema’s belangrijk. Het coronavirus is nog niet onze wereld uit. Het tekort aan zorgpersoneel wordt alleen maar groter. Dit zijn voorbeelden van urgente thema’s die wij gaan belichten met de SPOT ON campagne. De naam slaat op het centraal zetten van een thema. De stippen zijn een herkenbaar element van de campagne en staan voor verbinding.

Vorige SPOT ON-weken

Januari – methodisch werken

De eerste SPOT ON-week ging over methodisch werken. In deze week publiceerden we een kennisdossier met tools en praktijkvoorbeelden over dit onderwerp. Ook organiseerden we een inspiratiesessie waar meer dan 250 mensen naar keken. Lees meer over SPOT ON: methodisch werken

Meer weten