Wet zorg en dwang

Afbeelding bij Wet zorg en dwang

De Wet zorg en dwang vervangt de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) per 1 januari 2020. In dit project werken we samen met verschillende organisaties aan een soepele overgang van de Bopz naar het wetsvoorstel Zorg en dwang. Met als doel minder dwang in de zorg.

Informatie Wet Zorg en dwang

Heb je vragen over de Wzd? Of vragen over hoe je als organisatie je hierop moet voorbereiden? Mail je vragen naar de helpdesk van VWS: WvggzWzdWfz@minvws.nl

Lees meer over de Wet Zorg en dwang

Actueel

Afbeelding bij '8 regionale informatiebijeenkomsten Wet zorg en dwang'

8 regionale informatiebijeenkomsten Wet zorg en dwang

30 juli 2019 - In september organiseert het Ministerie van VWS acht informatiebijeenkomsten verspreid door het land over de Wet zorg en dwang (Wzd) voor zorgprofessionals en beleidsmakers. Meld je snel aan!

Afbeelding bij '10 vragen over de Wzd: test je kennis!'

10 vragen over de Wzd: test je kennis!

15 juli 2019 - Test je kennis over de Wzd aan de hand van 10 vragen. Aan het einde van de test kun je alle tien de vragen met de juiste antwoorden downloaden en heb je de basiskennis over de Wzd meteen op een rijtje.

Afbeelding bij 'Stappenplan Zorg en dwang'

Stappenplan Zorg en dwang

14 mei 2019 - Op 1 januariĀ  2020 gaat de Wet zorg en dwang in. Hierbij geldt: als het niet lukt om een vrijwillig alternatief te vinden, moet de zorgorganisatie het stappenplan Zorg en Dwang doorlopen.

Lees meer