(Ont)Regel de langdurige Zorg

Afbeelding bij (Ont)Regel de langdurige Zorg

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Medewerkers besteden veel tijd aan het invullen van formulieren en checklists. Zij ervaren dit als belastend, want het gaat ten koste van de tijd voor zorg aan bewoners en cliënten. In het programma ‘(Ont)regel de langdurige zorg’ werken we samen aan minder regeldruk en meer tijd voor zorg.

Actueel

Afbeelding bij 'De OntregelBlik – minder regeldruk voor betere zorg en werkplezier'

De OntregelBlik – minder regeldruk voor betere zorg en werkplezier

21 maart 2022 - Zorgmedewerkers ervaren vaak regeldruk. De OntregelBlik helpt je te ontregelen. Zodat zorg beter wordt en jij meer plezier hebt in je werk. Ga samen aan de slag met de OntregelBlik in jouw organisatie!

Afbeelding bij 'De  Rijnhoven, MeanderGroep en Zorgbalans ontregelen ondanks corona'

De Rijnhoven, MeanderGroep en Zorgbalans ontregelen ondanks corona

29 maart 2021 - De strijd tegen regeldruk is taai. Maar het kan wel, bewijzen De Rijnhoven, MeanderGroep en Zorgbalans in ‘(Ont)regel de zorg’.

Afbeelding bij 'Overzicht van tools: werken aan minder regeldruk'

Overzicht van tools: werken aan minder regeldruk

16 november 2020 - Werken aan minder regeldruk kan op verschillende manieren. De ‘Keuzehulp minder regeldruk’ helpt je om uit te zoeken welke tools geschikt zijn!

Lees meer

Deelnemen

Vanuit het programma (Ont)regel de langdurige zorg worden onder andere regionale schrap- en verbetersessies georganiseerd waarbij deelnemers de regeldruk binnen hun organisatie inzichtelijk maken met behulp van de toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!

Schrap en snapmail

Wil je met je team werken aan meer tijd voor zorg en minder regeldruk? Meld je dan aan voor de online variant Schrap- en snapmail. Met de schrap- en snapmail ga je samen met je team stap voor stap aan de slag met de toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’. Deze methode helpt je om op een eenvoudige manier (onnodige) registraties op te sporen, efficiënter in te richten of af te schaffen.

 

Ontregel de langdurige zorg

Meer informatie