Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Afbeelding bij Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

In de verpleeghuiszorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorg voor kwetsbare mensen. Maar in de dagelijkse praktijk is ‘schoon werken’ misschien niet altijd even vanzelfsprekend. Het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’ stimuleert organisaties een bedrijfscultuur te organiseren waarin het tegengaan van abr prioriteit is. Het is tijd om af te spreken: Goed verzorgen = Schoon verzorgen!

Actueel

Afbeelding bij '5 tips voor handhygiëne op de juiste manier'

5 tips voor handhygiëne op de juiste manier

2 maart 2020 - Handhygiëne is het allerbelangrijkste als het gaat om voorkomen van besmetting van bacteriën waar je ziek van kan worden. Maar ook om antibioticaresistentie aan te pakken. We geven je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

Afbeelding bij 'Hygiënisch handelen: kom Noro-vrij de winter door!'

Hygiënisch handelen: kom Noro-vrij de winter door!

15 oktober 2019 - Wanneer was je je handen met zeep en wanneer juist niet? Hoe werkt een besmetting eigenlijk? Doe mee aan de hygiëne-challenge en kom Noro-vrij de winter door!

Afbeelding bij 'Hygiënisch werken: hoe help je een bewoner bij de toiletgang?'

Hygiënisch werken: hoe help je een bewoner bij de toiletgang?

9 september 2019 - Weten hoe je hygiënisch te werk gaat rondom het helpen van bewoners bij de toiletgang is dan ook een must. Bekijk onderstaande 6 tips voor het hygiënisch omgaan met urine of ontlasting.

Lees meer

Leeromgeving ‘hygiënisch werken’

Start vandaag nog met de leeromgeving hygiënisch werken. In vier leerroutes leer je samen met je zorgteam(s) alles wat ze moeten weten over persoonlijke hygiëne, handhygiëne, een hygiënische werkomgeving, het doorbreken van oude gewoontes en het geven van feedback. De nadruk ligt steeds op sámen leren. Elke leerroute bestaat uit opdrachten, instrumenten en hulpmiddelen. Slimme techniek zorgt voor een leerroute op maat. Zo leren jullie steeds de juiste dingen en bepaal je zelf het tempo zodat het goed is in te passen in het dagelijkse werk.

Ondersteuning op maat

Werkt jouw organisatie aan infectiepreventie en betere hygiëne? Zijn daar vragen over? Vraag dan ondersteuning van onze adviseurs. Je neemt zelf contact met ons op, wij proberen de vragen zo goed mogelijk in beeld te krijgen en te beantwoorden. Dat kan over van alles gaan. Van omgaan met weerstanden tot detailvragen over isolatieverpleging. Als we er via de telefoon of e-mail niet uitkomen, komen we bij jullie langs.