Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Afbeelding bij Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

In de verpleeghuiszorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorg voor kwetsbare mensen. Maar in de dagelijkse praktijk is ‘schoon werken’ misschien niet altijd even vanzelfsprekend. Het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’ stimuleert organisaties een bedrijfscultuur te organiseren waarin het tegengaan van abr prioriteit is. Het is tijd om af te spreken: Goed verzorgen = Schoon verzorgen!

Actueel

Afbeelding bij 'Maak je collega's hygiënisch bewuster in 7 stappen'

Maak je collega’s hygiënisch bewuster in 7 stappen

14 mrt - Hygiënisch werken helpt om (resistente) bacteriën tegen te gaan. Weet jij hoe je jouw collega’s bewuster laat worden van hygiënisch werken? We zetten 7 manieren voor je op een rij.

Afbeelding bij '7 tips voor hygiënisch werken in 1 minuut'

7 tips voor hygiënisch werken in 1 minuut

20 feb - Hygiënisch werken hoort bij je werk als verzorgende of verpleegkundige. Toch lukt het in de praktijk niet altijd en lijkt ‘schoon verzorgen’ ineens heel ingewikkeld. 7 dingen die je binnen een minuut kunt doen om hygiënischer te werken.

Afbeelding bij 'Hygiënisch werken onder de aandacht door 'Wie is de mol''

Hygiënisch werken onder de aandacht door ‘Wie is de mol’

8 feb - Kwaliteitsverpleegkundige Begüm Büyüknisa kwam met een origineel idee om hygiënisch werken onder de aandacht te brengen: een wie-is-de-mol-spel. ‘Door er een spel van te maken, kreeg ik iedereen echt wakker.’

Lees meer

Leeromgeving ‘hygiënisch werken’

Start vandaag nog met de leeromgeving hygiënisch werken. In vier leerroutes leer je samen met je zorgteam(s) alles wat ze moeten weten over persoonlijke hygiëne, handhygiëne, een hygiënische werkomgeving, het doorbreken van oude gewoontes en het geven van feedback. De nadruk ligt steeds op sámen leren. Elke leerroute bestaat uit opdrachten, instrumenten en hulpmiddelen. Slimme techniek zorgt voor een leerroute op maat. Zo leren jullie steeds de juiste dingen en bepaal je zelf het tempo zodat het goed is in te passen in het dagelijkse werk.

Inspiratiedagen

Binnen het verpleeghuis heeft iedereen een belangrijke taak om antibioticaresistentie te voorkomen. Dit kan door bewuster om te gaan met antibiotica en hygiëne. Hoe kun je hygiënisch werken op een effectieve en aansprekende manier blijvend veranderen? Ontdek het tijdens één van de regionale inspiratiedagen hygiënisch werken! Je krijgt aansprekende praktijkvoorbeelden en ontdekt de mogelijkheden van de leeromgeving. Ook werk je tijdens de bijeenkomst aan een plan van aanpak, afgestemd op eigen kennis en ervaringen!

Ondersteuning op maat

Werkt jouw organisatie aan infectiepreventie en betere hygiëne? Zijn daar vragen over? Vraag dan ondersteuning van onze adviseurs. Je neemt zelf contact met ons op, wij proberen de vragen zo goed mogelijk in beeld te krijgen en te beantwoorden. Dat kan over van alles gaan. Van omgaan met weerstanden tot detailvragen over isolatieverpleging. Als we er via de telefoon of e-mail niet uitkomen, komen we bij jullie langs.