Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Afbeelding bij Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen

In de verpleeghuiszorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorg voor kwetsbare mensen. Maar in de dagelijkse praktijk is ‘schoon werken’ misschien niet altijd even vanzelfsprekend. Het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’ stimuleert organisaties een bedrijfscultuur te organiseren waarin het tegengaan van abr prioriteit is. Het is tijd om af te spreken: Goed verzorgen = Schoon verzorgen!

Actueel

Afbeelding bij '5 tips voor handhygiëne op de juiste manier'

5 tips voor handhygiëne op de juiste manier

3 mei - Handhygiëne is het allerbelangrijkste als het gaat om voorkomen van besmetting van bacteriën waar je ziek van kan worden. Maar ook om antibioticaresistentie aan te pakken. We geven je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

Afbeelding bij 'Ook de trouwring moet af: vijf redenen'

Ook de trouwring moet af: vijf redenen

25 apr - Eigenlijk weet je het wel: (hand)sieraden moeten af. Voor je trouwring maak je graag een uitzondering. Maar toch kan je niet hygiënisch werken met een (trouw)ring om. We geven je 5 redenen.

Afbeelding bij 'Maak je collega's hygiënisch bewuster in 7 stappen'

Maak je collega’s hygiënisch bewuster in 7 stappen

14 mrt - Hygiënisch werken helpt om (resistente) bacteriën tegen te gaan. Weet jij hoe je jouw collega’s bewuster laat worden van hygiënisch werken? We zetten 7 manieren voor je op een rij.

Lees meer

Leeromgeving ‘hygiënisch werken’

Start vandaag nog met de leeromgeving hygiënisch werken. In vier leerroutes leer je samen met je zorgteam(s) alles wat ze moeten weten over persoonlijke hygiëne, handhygiëne, een hygiënische werkomgeving, het doorbreken van oude gewoontes en het geven van feedback. De nadruk ligt steeds op sámen leren. Elke leerroute bestaat uit opdrachten, instrumenten en hulpmiddelen. Slimme techniek zorgt voor een leerroute op maat. Zo leren jullie steeds de juiste dingen en bepaal je zelf het tempo zodat het goed is in te passen in het dagelijkse werk.

Ondersteuning op maat

Werkt jouw organisatie aan infectiepreventie en betere hygiëne? Zijn daar vragen over? Vraag dan ondersteuning van onze adviseurs. Je neemt zelf contact met ons op, wij proberen de vragen zo goed mogelijk in beeld te krijgen en te beantwoorden. Dat kan over van alles gaan. Van omgaan met weerstanden tot detailvragen over isolatieverpleging. Als we er via de telefoon of e-mail niet uitkomen, komen we bij jullie langs.