Video Henry Mostert over seksualiteit en intimiteit in verpleeghuis

Een op de zeven bewoners van een verpleeg- of verzorgingshuis mist romantisch of seksueel contact. Dat staat in het rapport ‘Jezelf zijn in het verpleeghuis’ dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) publiceerde op Valentijnsdag, 14 februari 2018. Vilans expert Henry Mostert gaf onlangs op RTV Utrecht praktische tips over seksualiteit in de langdurende zorg.

Video Henry Mostert

Adviseur Henry Mostert is expert op dit gebied. ‘Intimiteit en seksualiteit blijven gedurende het hele leven basisbehoeftes van mensen, ook als je op leeftijd bent. Als professional in de zorg krijg je hier dus mee te maken. Het onderwerp is vaak nog taboe en niet eenvoudig bespreekbaar te maken, maar de behoefte is er wel degelijk. Om het taboe te doorbreken en seksualiteit bespreekbaar te maken, formuleerde Zorg voor beter 7 praktische tips hoe om te gaan met seksualiteit in een verpleeghuis.’ Bekijk de video van RTV Utrecht hieronder:

Noëlle Sant

Kennismanager Waardigheid en trots Noëlle Sant sprak met Radio M Utrecht eveneens over het onderwerp: ‘Seks en intimiteit is van alle leeftijden. Deze behoefte verdwijnt niet. Het is belangrijk om als medewerker hier aandacht voor te hebben. Vraag ernaar.’

Meer weten


Geplaatst op: 18 februari 2018
Laatst gewijzigd op: 26 juli 2019