Aukje Reinders van Coloriet: ‘Vakvrouwschap met lef in Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg’

‘De verkiezingen zijn achter de rug, tijd voor formatie. Je voelt, hoort en ziet dat waar Coloriet voor staat, hoog op de politieke agenda staat. De kwaliteit in de zorg in Nederland is zichtbaar. Maar willen wij deze vasthouden, dan moeten we met elkaar investeren. Meer middelen voor extra handen aan het bed.’

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

In het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is vastgesteld welke drie punten we in Nederland belangrijk vinden. Wat cliënten en hun naasten mogen verwachten: persoonsgerichte zorg en ondersteuning, aandacht voor wonen en welzijn en voldoende personeel in een lerende omgeving.

- @coloriet
click to tweet Vakvrouwschap met lef in #Kwaliteitskader #verpleeghuiszorg @aukjereinders @coloriet

Persoonsgerichte zorg en vakvrouwschap

Bij persoonsgerichte zorg gaat het om compassie, uniek zijn, autonomie en zorgondersteuning. Als zorgbestuurder van Coloriet onderschrijf ik dit; het leven is van jou. Eén van onze thema’s is ‘Vakvrouwschap met lef’. Werken met je hart vanuit een professionele standaard zit in onze genen, maar dat willen we ook laten zien. Uit de reacties op Zorgkaart Nederland blijkt dat dit wordt herkend. Deze reacties helpen ons te blijven werken aan die standaard.

Wonen en welzijn

Zingeving en zinvolle dagbesteding zijn naast een schoon en verzorgd lichaam belangrijke zaken bij wonen en welzijn. Maar ook participatie van familie en vrijwilligers. De extra middelen vanuit het Prinsjesdagbudget zijn daarom in 2016 volledig ingezet voor het welzijn van onze cliënten.

Meer middelen voor extra handen aan het bed

Voldoende personeel en ondersteuning

Het derde aandachtspunt is de kwalitatieve en kwantitatieve personeelssamenstelling in een lerende omgeving. Daarom vind ik het gilde leren binnen Coloriet ook belangrijk. Deze lijn gaan we wat mij betreft verspreiden op andere locaties. Zo blijkt maar weer: zorg is en blijft een ambacht! De kwaliteitskaders waarbinnen wij werken; vaak zijn we dit al zo gewend dat we daar nauwelijks bij nadenken. Het is dus de kunst om dat wat wij al doen, zichtbaar te maken. Daarom werkten wij mee het tv-programma Heel Holland Zorgt. Blijf ons vooral volgen.’

Auteur: Aukje Reinders
Bron: coloriet.nl

Geplaatst op: 13 april 2017
Laatst gewijzigd op: 18 mei 2017