Teun (Archipel): ‘Zorgen voor’ is meer dan alleen verzorgen

Hoe is het om te werken in de zorg? Archipel Zorggroep maakt blogs over de trotse verhalen van medewerkers. Niet alleen juichverhalen maar eerlijke en reële verhalen over hun ervaringen in de zorg. In de maand november publiceren we elke vrijdag een blog van Archipel. Deze week de ervaringen van Teun.

Op jouw platform: ‘STEUN en toeverlaat’ ben je op zoek naar de gouden randjes van de ouderenzorg. Hoe doe je dit?

Mijn filmpjes laten op een informatieve, luchtige manier de veelzijdigheid van de zorg zien. Dat doe ik met interviews, rapportages, foto’s en persoonlijke verhalen die te zien zijn op YouTube, Facebook en Instagram. Onderwerpen variëren van ouderdom & seksualiteit, het tekort aan crisisbedden tot een reis met ouderen in een Amerikaanse schoolbus, muzikale zonnestralen en een ode van goud.

De toon is positief maar ook kritisch

Ik wil de mooie kanten van de zorg laten zien maar ook de hiaten in het systeem. De reden waarom ik dit concept heb ontwikkeld komt voort vanuit mijn kernzin: ‘zorg en welzijn is mij wél een zorg’. Tijdens mijn stage bij Archipel heb ik bijvoorbeeld gezien hoe essentieel het is dat zorg en welzijn in balans zijn. ‘Zorgen voor’ betekent zoveel meer dan alleen verzorgen.

Je hart ligt duidelijk bij de oudere medemens

Jongeren kunnen zoveel leren van oudere mensen. Hun kijk op het leven, de warmte die je krijgt als je zelf warmte geeft. Het is een verrijking van mijn leven!

  • Bekijk de video over ouderdom & seksualiteit
Blogs als onderdeel van arbeidsmarktcampagne
Zorgorganisaties krijgen in toenemende mate te maken met een oplopend aantal vacatures. Hoe gaan ze daarmee om, hoe gaan ze op zoek naar nieuwe mensen? Archipel is er in geslaagd om met een langlopende campagne in beeld te komen bij nieuwe collega’s en wist zo het aantal vacatures te stabiliseren. Een kijkje in de keuken

Bron: Archipel Zorggroep

Meer weten

Geplaatst op: 30 november 2018
Laatst gewijzigd op: 7 november 2018