Actief blijven met de SilverFit Mile

Het aanbod en gebruik van technologische toepassingen in de langdurige zorg neemt enorm toe. Om zorgaanbieders beter inzicht te bieden in bestaande technologieën, gekoppeld aan de ervaringen van collega-zorgorganisaties, zijn ruim 150 technologische toepassingen geïnventariseerd. Technologische toepassing #23 is de SilverFit Mile van Zorggroep Solis. Bekijk het actuele overzicht van technologische toepassingen en ga zelf aan de slag op een van de onderwerpen.

Wat is de SilverFit Mile en voor wie is het bedoeld?

De SilverFit Mile heeft fietspedalen en een tv-scherm. De cliënt fietst vanuit een (rol)stoel, terwijl het tv-scherm bewegende beelden toont. De beelden kunnen vaste routes zijn of beelden van de oude omgeving van de cliënt.

Waarom gebruiken jullie deze zorgtechnologie?

We zetten het in om mensen actief te houden. Maar we gebruiken de SilverFit Mile ook ter vermaak van de cliënten.

Wat zijn de voordelen voor cliënt en medewerker?

We activeren de cliënten zonder al te veel belasting. De bewegende beelden leiden af van het sporten. Maar het is ook gewoon leuk om bewegende beelden te zien terwijl je fietst. Het is dus ook een stukje dagbesteding.

Het heeft wieltjes. We kunnen de technologie dus op meerdere afdelingen of op wisselende plekken op de afdeling gebruiken. Bovendien is het heel laagdrempelig. Begeleiding is niet altijd nodig. Bij ons gebruiken cliënten het ook op eigen initiatief.

Zitten er ook nadelen aan?

Wij zien geen nadelen.

Hoe gebruiken jullie het in de dagelijkse zorgwerkzaamheden?

De fiets staat op meerdere afdelingen. De bewoners gaan er zelf achter zitten of met hulp van een zorgverlener.

Meer weten

Bekijk het actuele overzicht van technologische toepassingen en ga zelf aan de slag op één van de onderwerpen.

Geplaatst op: 20 juli 2020
Laatst gewijzigd op: 5 augustus 2020