Ramona (Archipel): ‘Ik zou niets anders meer willen’

Hoe is het om te werken in de zorg? Archipel Zorggroep maakt blogs over de trotse verhalen van medewerkers. Niet alleen juichverhalen maar eerlijke en reële verhalen over hun ervaringen in de zorg. In de maand november publiceren we elke vrijdag een blog van Archipel. Deze week de ervaringen van Ramona.

Ken ik jou ergens van?

Zou heel goed kunnen! Ik sta met het archipelhart op bussen en flyers omdat ik het belangrijk dat anderen ook weten hoe fijn ik mijn werk vind. Na twintig jaar in dit vak, zou ik niets anders meer willen. De dankbaarheid van bewoners, de voldoening en het besef dat ik iets kan betekenen voor een ander wil ik voor geen goud missen. Mijn werk is écht mijn ding.

Je bent ambassadeur Radicale Vernieuwing. Wat houdt ‘t in?

De beweging Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg is bezig met het herorganiseren van verpleeghuiszorg. Wat de cliënt belangrijk vindt, is het grote uitgangspunt. Minder protocollen en teruggaan naar de basis. Zoals met bewoners eten in de grote woonkeuken beneden. Samen een menu samenstellen, even boodschappen doen in het dorp, koken en dan aan táaafel!

Terug naar de basis, klinkt goed!

De nieuwe manier van werken betekent ook buiten bestaande kaders durven denken. Ik kan bijvoorbeeld best een keer meehelpen in de keuken. Weet je wat het is: goede zorg heeft niet zoveel te maken met vastomlijnde takenpakketten. Goede zorg leveren we samen. Met elkaar, familie, mantelzorgers en vrijwilligers. We doen het samen.

Blogs als onderdeel van arbeidsmarktcampagne
Zorgorganisaties krijgen in toenemende mate te maken met een oplopend aantal vacatures. Hoe gaan ze daarmee om, hoe gaan ze op zoek naar nieuwe mensen? Archipel is er in geslaagd om met een langlopende campagne in beeld te komen bij nieuwe collega’s en wist zo het aantal vacatures te stabiliseren. Een kijkje in de keuken

Bron: Archipel Zorggroep

Meer weten

Geplaatst op: 23 november 2018
Laatst gewijzigd op: 30 oktober 2018