Mevrouw den Drijver: “Ik mis de drie stagiaires wel”

Wat vinden de bewoners van verpleeghuizen eigenlijk van studenten in hun woonomgeving? Worden ze jong gehouden of is het te druk? We vroegen het aan drie bewoners. Deze week mevrouw den Drijver.

Biografie
Naam: mevrouw Den Drijver
Leeftijd: 88 jaar
Woont: sinds februari 2018 in het verpleeghuis
Locatie: Zonnehuis Westwijk van Zonnehuisgroep Amstelland
Leukste moment met student: Polonaise met de rolstoel!

“Verschil met de medewerkers was er nauwelijks”

“Studenten Linda, Laura en Sanne vergeet ik niet hoor, ze waren zo’n gezellig drietal! Verschil met de medewerkers was er nauwelijks, vind ik. De stagiaires moeten net zo hard werken. Maar ze hebben ook tijd voor een praatje, dat wel. En daar houd ik van, ik ben een kletskous. Ik houd ook van dansen. Vroeger heb ik veel gedanst, zo gezellig! Nu lukt dat niet meer, maar we doen nog wel gek. Dan zet Linda de muziek aan en doen we polonaise in de rolstoel, samen met mevrouw Groot. Zo blijven we lekker in beweging.

De stagiaires organiseerden ook allemaal gezellige dingen. We hebben een paasbrunch gehad en een barbecue. De familie mocht ook komen, ze namen allemaal wat te eten en te drinken mee. Ik kom uit een revalidatiehotel, daar had ik het niet naar mijn zin. Maar sinds ik hier ben, heb ik geen moment meer naar mijn oude huis verlangd. Ik mis de drie stagiaires nu wel. Gelukkig komt Linda hier nog vaak invallen. Van de week zei ik nog tegen haar: ‘Zorg jij er nou voor dat die andere twee ook weer terugkomen!’.”

Dit artikel is onderdeel van het e-magazine Doen!
Hogeschool Inholland, Zonnehuisgroep Amstelland en De Wever hebben samen het e-magazine ‘Doen! Leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg’ ontwikkeld. Het magazine laat zien hoe studenten en medewerkers van elkaar kunnen leren, om zo de beste zorg aan de bewoners te geven. Maar biedt ook  inspiratie voor andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen, om ook aan de slag te gaan met leren in de praktijk van de verpleeghuiszorg!


Geplaatst op: 11 januari 2019
Laatst gewijzigd op: 14 januari 2019